Αλλαγές στη νομοθεσία για τα ελαιόλαδα και πυρηνέλαια

Εναρμόνιση με τα πρότυπα εμπορίας ελαιολάδων και πυρηνελαίων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, επίκειται από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη δημόσια διαβούλευση να είναι ανοιχτή μέχρι 15/1/2024

Η ευθυγράμμιση των προτύπων εμπορίας του ελαιολάδου της Ε.Ε, όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΙΤΕΛ θα προκύψει από την τροποποίηση του ισχύοντος Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2104, μετά από τις αλλαγές που εγκρίθηκαν πρόσφατα στο πρότυπο εμπορίας (IOC TRADE STANDARD) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας για τα ελαιόλαδα (όλες τις κατηγορίες ελαιολάδου) και τα πυρηνέλαια, με κύρια την εμφάνιση των δενδροδιαγραμμάτων απόφασης για καμπεστερόλη και Δ7-στιγμαστερόλη.

Την ίδια στιγμή, μειώσεις προετοιμάζονται στα όρια των Αρωματικών Υδρογονανθράκων Ορυκτελαίων (MOAH) και στα όρια των ολικών στερολών, αλλαγές οι οποίες θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε μεγάλο ποσοστό των ελληνικών ελαιολάδων και πυρηνελαίων και απαιτούν την επαγρύπνηση όλων μας.

Μπορείτε να δείτε σε πίνακα τις αλλαγές που θα ψηφιστούν άμεσα  παρακάτω στο έγγραφο που επισυνάπτεται.

«Η συμμετοχή όσο περισσότερων επιχειρήσεων του κλάδου τυποποίησης και εξαγωγής αλλά και με την συμμετοχή και εκπροσώπων από τον πρωτογενή τομέα, εξασφαλίζει πληροφόρηση και στοιχεία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδων και πυρηνελαίων, δυναμώνει την επιχειρηματολογία μας στις διαβουλεύσεις  και θωρακίζει τα ελαιοκομικά μας προϊόντα», επισημαίνει ο ΣΕΒΙΤΕΛ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ καλεί όλες τις τυποποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις ελαιολάδων να εγγραφούν ως μέλη του και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος στην θέση που του αξίζει.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στο Καψάλι Κυθήρων η ΤΠΚ «ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ» για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων

Με κάθε επισημότητα κατέπλευσε στον Λιμένα Καψαλίου στα Κύθηρα...

Η Γενοκτονία των Ποντίων

μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου, η Οθωμανική...

Η ιστορική διαδρομή προς την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Το πρώτο αυτόνομο Κράτος Ελλήνων, μετά την κατάρρευση της...

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20/05) είναι μια ευκαιρία να...

Enaon EDA: Kαμία διαρροή φυσικού αερίου στο δίκτυο της Αττικής

Οι έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου της Αττικής, ολοκληρώθηκαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img