Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών. Απονεμήθηκαν μετάλλια, βραβεία και έπαινοι στους τιμώμενους της Ακαδημίας Αθηνών και προκηρύχθηκαν νέα βραβεία. Μεταξύ των τιμωμένων και δύο Κυθήριοι.

Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον κ. Αντώνιο Μπαρτσιώκα, Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας & Παλαιοανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για τις ανακαλύψεις του στον τομέα της Παλαιοανθρωπολογίας και ειδικότερα για την από κοινού ανακάλυψη με τον Ισπανό Kαθηγητή κ. Juan Luis Arsuaga ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι έπεφταν σε χειμερία νάρκη. (ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)

Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, κάτοικο Κυθήρων, για τις ηρωικές προσπάθειές του, μαζί με άλλους Κυθήριους, στη διάσωση δεκάδων αλλοδαπών από βέβαιο πνιγμό, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022, λόγω της θαλασσοταραχής και της ακραίας κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων. ( ΤΑΞΗ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο κ. Πρωτοψάλτης έσωσε 80 ανθρώπους από βέβαιο θάνατο. Εγώ ακόμα κανέναν. Ελπίζω να βρω κάτι που να σώζει ανθρώπους στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + 18 =