Στις 15/12/2019 το παγκόσμιο σινεμά θρήνησε την απώλεια μίας από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του. Η Άννα Καρίνα «έφυγε» στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών, έχοντας αφήσει πίσω της μια αξεπέραστη σε πρωτοτυπία και επιδραστικότητα φιλμογραφία.

Ένα χρόνο μετά, η κινηματογραφική κληρονομιά της Καρίνα τιμάται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιοτούτο, στο αφιέρωμα προς τιμήν της που πραγματοποιείται διαδικτυακά (8-14/12) στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης.

Στο πρόγραμμα βρίσκουμε, σαφώς, μερικές από τις ταινίες του Ζαν-Λικ Γκοντάρ στις οποίες πρωταγωνίστησε. Συγκεκριμένα τα αριστουργηματικά «Une Femme Est Une Femme» (1961), «Ο Τρελός Πιερό» (1965) και «Alphaville» (1962). Ακόμα όμως, υπάρχει η «Μοναχή» (1966) του Ζακ Ριβέτ, στην οποία η ηθοποιός δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, και ο «Δολοφόνος Μουσικός» (1976) του Μπενουά Ζακό.

Το πιο σημαντικό όλων όμως, είναι η ευκαιρία που δίνεται στους σινεφίλ να δουν το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καρίνα, δηλαδή το «Η Ζωή Μας Μαζί» (1973). Η ταινία αφορά έναν 30άρη καθηγητή Ιστορίας, ο οποίος ζει φιλήσυχα με τη σύντροφό του. Τα πάντα θα αλλάξουν άρδην όταν ο άντρας γνωρίσει μια απελευθερωμένη νεαρή γυναίκα, την οποία θα ακολουθήσει παρατώντας τα πάντα μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου μαζί ζουν ως μποέμ και πολιτικοί ακτιβιστές.

Η προπώληση των εισιτηρίων (€ 8) ξεκινά στις 7/12 (12 μ.) και ο καθένας θα έχει στη διάθεσή του 30 ώρες για να ολοκληρώσει τη θέαση κάθε ταινίας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × three =