Αποκαλυπτικά στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αερολιμενικών, Μανώλης Καμηλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 9/3/2023).

Ο Μ. Καμηλάκης περιέγραψε ότι οι αερολιμενικοί έχουν σημαντικές και κρίσιμες αρμοδιότητες στα αεροδρόμια: Φροντίζουν για την ασφάλεια των πτήσεων, του αερολιμένα, των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Διεξάγουν τους ελέγχους και την εποπτεία σε εργασίες που συμβαίνουν στον αερολιμένα. Πρόκειται για τους μοναδικούς υπαλλήλους του αεροδρομίου που δικαιούνται να μπούνε σε ξένο αεροσκάφος, να κάνουν έλεγχο για την καταλληλότητα των πτυχίων του τεχνικού προσωπικού, τα βιβλία συντήρησης κ.α.

Τόνισε ότι για να λειτουργούν με ασφάλεια τα αεροδρόμια στη χώρα χρειάζονται 300 αερολιμενικοί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 160.

Σημείωσε πως μέσω της ιδιωτικοποίσης και της νομοθεσίας υπάρχουν «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφαλείας, για να γλιτώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη. Ακόμα και η σύμβαση με τη Fraport προέβλεπε την κρατική εποπτική αρχή. Για ποιο λόγο καταργούν ακόμα και αυτό που προβλέπεται και στη σύμβαση και είναι νόμος, αναρωτήθηκε.

Υπογράμμισε ότι για ζητήματα ασφαλείας οι αερολιμενικοί έχουν ενημερώσει πολλές φορές τους αρμόδιους υπουργούς,: Τον (πρώην πλέον) υπουργό Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, αλλά και τον αντικαταστάτη του, Γ. Γεραπετρίτη με την ιδιότητα του υπουργού Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =