Όσο η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη, πολίτες βλέπουν τα σπίτια και τος περιουσίες τους να καταστρέφονται, ο οικολογικός πλούτος της χώρας γίνεται στάχτη, οι κυβερνώντες προκαλούν διαρκώς με τις δηλώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, κυνικά είπε πως οι πυρκαγιές το καλοκαίρι είναι φυσικό φαινόμενο, συγκρίνοντάς τις μάλιστα με τη βροχή τον χειμώνα.

Σχολιάζοντας μάλιστα για την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη, δε δίστασε να πει τα καλύτερα για τον κρατικό μηχανισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «εξαιρετικά καλή η γενικότερη εικόνα του κρατικού μηχανισμού».

Ενώ, ανέφερε ότι άκουσε «διθυράμβους, όχι απλά καλά σχόλια» από τον κόσμο για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στις πυρκαγιές.

Όσα είπε:
«Καλοκαίρι χωρίς φωτιές ούτε ζούσαμε στο παρελθόν, δεν υπάρχει τεχνική και φυσική δυνατότητα να ζήσουμε πια καλοκαίρι χωρίς φωτιές. Είναι σα να λέμε χειμώνα χωρίς βροχή. Προϊόντος του χρόνου και της κλιματικής αλλαγής το φαινόμενο αυτό εντείνεται.

Τα δάση από την ίδρυσή τους πολύ πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη καίγονται και αναγεννώνται. Η πυρκαγιά είναι κομμάτι της φύσης. Στις παρούσες κλιματικές συνθήκες εντείνεται το φυσικό φαινόμενο. Το ζήτημα είναι αν κατά το διάστημα των διαφόρων πυρκαγιών θα μπορεί το κράτος να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αντιμετωπίζει τα φαινόμενα κατά τον καλύτερο ή χειρότερο δυνατό τρόπο. Είναι νωρίς, δε μου αρέσει να κρίνω ένα γεγονός στη μέση του. Είμαστε ακόμα στο τέλος Ιουλίου. Δε θα ήθελα να προτρέξω. Μπορώ μόνο να μιλήσω για το πρόσφατο μεγάλο γεγονός στην Αττική. Κανένας δήμαρχος δεν είχε έλλειψη σε τίποτα ήταν όλοι οργανωμένοι. Η γενικότερη εικόνα του κρατικού μηχανισμού ήταν εξαιρετικά καλή.

Μου έκαναν το τραπέζι προχθές στην Πεντέλη σε ένα πασίγνωστο εστιατόριο εκεί της περιοχής, ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και απλός κόσμος οι οποίοι όλοι έπλεκαν τον διθύραμβο της αντίδρασης του κράτους μπροστά την πυρκαγιά, όχι μόνο για την κατάσβεση, αλλά και για την ταχύτητα επιβεβαίωσης των βλαβών». Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − twelve =