Συνεχίζει την αποκαλυπτική δουλειά για τα κακώς κείμενα στο νησί ο ραδιοφωνικός σταθμός των Κυθήρων AdelinFM. Σε σημερινό του δημοσίευμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της «Φονόμανδρας» (όνομα και πράγμα;) ανατολικά του δάσους του Ποταμού, στον δρόμο προς Αγία Πελαγία. Οι αρχές πρέπει να ενημερωθούν (αν δεν γνωρίζουν ήδη;) και να πάρουν άμεσα μέτρα πριν γίνει το μοιραίο και θρηνούμε εκ των υστέρων την φύση, τις περιουσίες και τους ανθρώπους. Ο Ποταμός χρειάζεται προστασία. Το όμορφο δάσος του Ποταμού χρειάζεται προστασία.

Διαβάστε όμως ότι ακριβώς αναφέρει ο σταθμός:

Αυτοψία 25 Ιουλίου 2023

«Φονόμαντρα η εύκολη λύση»

Στην καρδιά του καλοκαιριού με τις μεγάλες πυρκαγιές να καίνε την χώρα εν μέσω καύσωνα, εμείς σαν τοπικό Μ.Μ.Ε οφείλουμε να αναδείξουμε το θέμα, να ενημερώσουμε τον κόσμο επισημαίνοντας τον κίνδυνο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα πριν να είναι αργά.

Αν δεν το κάνουμε σημαίνει ότι κωφεύουμε, καλύπτουμε, άρα είμαστε και συνυπεύθυνοι.

Δίπλα από τις απαγορευτικές πινακίδες του Δήμου Κυθήρων που ¨βγάζουν μάτι¨κάποιοι ασυνείδητοι προκλητικά αγνοώντας κάθε κίνδυνο έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια απέραντη χωματερή.

Η καύσιμη ξερή συσσωρευμένη ύλη πολλών μηνών  σε σωρούς εκτείνεται  σε απόσταση δεκάδων μέτρων και από τις δυο πλευρές του χωματόδρομου και εφάπτεται με το πλησίον πευκοδάσος του Ποταμού.

Η καύσιμη ύλη αποτελείται κυρίως από αρμυρίκια (κλαδιά)  και  (υπολείμματα καλλιεργειών) ξύλα,πλαστικά, απορρίμματα, καθώς  και αρκετοί σωροί από κάθε είδους μπάζα.

Ακριβώς ό τι γράφουν οι πινακίδες πως απαγορεύεται !

Παραθέτουμε το φωτογραφικό μας υλικό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 2 =