adele

Η Adele ανακηρύχθηκε η γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας πίσω τις Madonna, P!nk και Rihanna. Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν ενόψει της Εθνικής Ημέρας Άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία για τέταρτη φορά θα εορταστεί τον Οκτώβριο του 2021 με φετινό θέμα «Γιορτάζοντας τις Γυναίκες της Μουσικής».

Στην ανακοίνωση του εορτασμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποκαλύπτεται ποιες είναι οι γυναίκες τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις άλμπουμ από το 2000, καθώς και τα πιο εμπορικά άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών. Η τραγουδίστρια από το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή του chart της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI), καθώς και τα τρία άλμπουμ της είναι στη δεκάδα των άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών με τις καλύτερες πωλήσεις. Το δεύτερο άλμπουμ της Adele, «21» με έξι εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή της λίστας των άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών.

Το top 10 των γυναικών με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο (2000-2021) αποτελούν οι: Adele, P!nk, Madonna, Rihanna, Dido, Amy Winehouse, Kylie Minogue, Beyoncé, Britney Spears και Lady Gaga. Παράλληλα, τα 10 άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών με τις καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι: Adele «21», Amy Winehouse «Back to Black», Adele «25», Leona Lewis «Spirit», Lady Gaga «Fame», Dido «No Angel», Dido «Life For Rent», Norah Jones «Come Away With Me», Adele «19» και Emeli Sandé «Our Version of Events».

Η Εθνική Ημέρα Άλμπουμ διοργανώνεται από κοινού από την BPI – την ένωση ανεξάρτητων και μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου που απονέμει τα Brit Awards και Mercury Prize) – και την Ένωση Δισκοπωλείων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + 20 =