nomimi-efodos

Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους λογαριασμούς Taxisnet, από σήμερα Δευτέρα, 26/10/20, περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις που έκαναν στις δηλώσεις Covid-19, για είσπραξη μειωμένων – κατά 40% – ενοικίων λόγω πανδημίας.

Περίπου ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν έχει δει μέχρι σήμερα την έκπτωση φόρου για τα “χαμένα ενοίκια” της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου 2020, με αποτέλεσμα να του βεβαιωθεί ολόκληρος ο ΕΝΦΙΑ του 2020, δίχως τις μειώσεις που δικαιούνται στην δήλωση για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα κυριότερα λάθη ή παραλείψεις αφορούν:

  • Υποβολή δήλωσης COVID χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων.
  • Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης COVID.
  • Μη συμπλήρωση στη δήλωση COVID του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική).

Επίσης, δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες και περιέχουν ασυμφωνίες μεταξύ αυτών, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν, ώστε η έκπτωση που αφορά το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, να είναι ανάλογη με το ποσοστό συνιδιοκτησίας καθενός εξ αυτών.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν εισπράξει μειωμένα μισθώματα λόγω κορονοϊού, έχουν το δικαίωμα του συμψηφισμού των απωλειών στο 40%, με τρέχουσες φορολογικές οφειλές, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εισοδήματος.

Όταν ανοίξουν το μήνυμα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου που ενδεχομένως δικαιούνται.

Υπολογίζεται ότι οι εκπτώσεις από δηλώσεις Covid-19 που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα, ανέρχονται στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − two =