Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει τους Συλλόγους Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων, καταγγέλλοντας τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών και τη συρρίκνωση των σχολείων. Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για επίλυση των προβλημάτων, οι μαθητές παραμένουν χωρίς βασικούς καθηγητές, ενώ οι συγχωνεύσεις τμημάτων δυσχεραίνουν την εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, αναίρεση των συγχωνεύσεων και καλύτερες συνθήκες στέγασης για τους εκπαιδευτικούς, καταδικάζοντας τις υπάρχουσες υποδομές ως ακατάλληλες. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος
www.goneis.org.  E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

Το παράδειγμα των Κυθήρων που ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν τα σχολεία

Παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Πιερρακάκη για το παράδειγμα των Κυθήρων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ελλείψεων στο Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού, οι μαθητές και οι γονείς του νησιού βιώνουν τη συρρίκνωση των σχολείων τους και την μετατροπή τους σε πολίτες τρίτης κατηγορίας, γιατί έτυχαν να ζουν σε μια δυσπρόσιτη περιοχή.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής στηρίζει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων στον δίκαιο αγώνα τους για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών τους και την ισότιμη πρόσβαση στην γνώση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να επιστρέψουν οι καθηγητές του ΓΕΛ Κυθήρων που τοποθετήθηκαν παράτυπα στο Γυμνάσιο.

Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων.

Να καλυφθούν οι κενές θέσεις (Βιολόγος, Μαθηματικός, Φιλόλογος και Πληροφορικής) του ΓΕΛ Κυθήρων που δημιουργούν σοβαρή έλλειψη σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ τα κενά των πέντε τμημάτων του Γυμνασίου Κυθήρων, στις ειδικότητες Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Φιλολογία, Γεωγραφία, Θρησκευτικά, Κοινωνικές Επιστήμες, Μουσική, Τεχνολογία, Πληροφορική, Καλλιτεχνικά

Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι ανάγκες στο Τμήμα Ένταξης του Γυμνασίου Κυθήρων και συγκεκριμένα στις ειδικότητες Φιλολογία, Μαθηματικά και Φυσική.

Να σταματήσει η κάλυψη των κενών μέσω υπερωριών των ήδη υπηρετούντων καθηγητών και των δύο σχολείων, επιβαρύνοντας την ποιότητα στη διδασκαλία των βασικών μαθημάτων.

Οι καθηγητές να διδάσκουν αποκλειστικά και μόνο το αντικείμενο για το οποίο σπούδασαν και διορίζονται (και όχι ο καθηγητής φυσικής να διδάσκει μαθηματικά).

Να λυθεί ΑΜΕΣΑ το ζήτημα στέγασης των εκπαιδευτικών και να μην τους υποχρεώνουν να διαμένουν στα κελιά του απομακρυσμένου Μοναστηριού της Αγίας Μονής Κυθήρων που πρότεινε η δημοτική διοίκηση.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί !

Οι καθηγητές τους δεν είναι κοσμοκαλόγεροι στη νησιωτική επικράτεια!

Το ΔΣ

26/09/2024

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 16 =