Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων προχώρησε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απόφαση συγχώνευσης των έξι τμημάτων του σχολείου σε τρία, καθώς και την έλλειψη βασικών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, οι γονείς εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στην εκπαιδευτική πορεία των μαθητών, επισημαίνοντας την έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά, η Βιολογία και η Πληροφορική, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργούνται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΚΥΘΗΡΑ 20/09/2024

Αρ.Πρωτ. 01/2024

ΠΡΟΣ:
-Y.ΠΑΙ.Θ.Α. Υπουργό κ. Πιερρακάκη
-Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Υφιπουργό κ. Μακρή
-Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Υφιπουργό κ.Λυτρίβη
– ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘ. ΔΕΥΤΕΡ.ΕΚΠ.
-ΔΙΕΥΘ.ΔΕΥΤ.ΕΚΠ.ΠΕΙΡ.κ.Αναστασόπουλο
-ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
-ΑΝΩΤΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

ΚΟΙΝ.:ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ε.Λ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου του 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου μας με θέμα την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ε.Λ Κυθήρων και συγκεκριμένα την συγχώνευση των έξι τμημάτων σε τρία.

Επίσης σοβαρό θέμα η έλλειψη βασικών ιδιοτήτων σε καθηγητές, οι οποίες κενές θέσεις (όπως Βιολόγος, Μαθηματικός, Φιλόλογος και Πληροφορικής) δημιουργούν σοβαρή έλλειψη σε Πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα. Απορίας άξιο η στρατηγική κατεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την μη νόμιμη απόφαση της, η οποία απαξιώνει νόμους και γραφές του κράτους μας που με τον τρόπο αυτό κατακρεουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά το βασικότερο, να δίνει ένα παράδειγμα τριτοκοσμικής θεωρίας και κατεύθυνσης για το μέλλον το οποίο απαρτίζουν τα παιδιά μας.

Μια απόφαση όπως αυτήν την οποία απαιτείται να εκτελεστεί, το μόνο που θα αποφέρει είναι ολοκληρωτική αποδιοργάνωση- δυσλειτουργία και επικινδυνότητα στην εκπαίδευση των μαθητών μας με ότι  αυτό συνεπάγεται(κανονισμός πυροπροστασίας 2τ.μ. ανά άτομο,σεισμογενής και δυσπρόσιτη περιοχή αλλά και παιδιά με Δ.Ε.Π.Υ. και ειδικές ανάγκες). Επίσης η μετακίνηση καθηγητών με ειδικότητες όπως π.χ. φιλόλογου η οποία εγκαταστάθηκε για το Λύκειο και με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετακινήθηκε στο Γυμνάσιο ,αλλά και αρκετοί μόνιμοι καθηγητές μετακινήθηκαν για περισσότερες ώρες στο Γυμνάσιο αφήνοντας εκτεθειμένες τις ώρες του Λυκείου που κάνουν μαθήματα κατεύθυνσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις  και αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Τέλος και κλείνοντας την επιστολή-διαμαρτυρία μας θα θέλαμε να τονίσουμε και να λάβετε υπ οψην σας πως δεν θα ανεχτούμε γονείς και παιδιά του ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ αυτή την απαξίωση και θα στραφούμε προς κάθε νόμιμη και δίκαιη οδό σε αντίθεση με τις μη νόμιμες και αντισυνταγματικές σας  εντολές (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) για το κύρος και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας που είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση                                               

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων

Η Πρόεδρος Μαρία Ρέντου
Η γραμματεας
Ανδρομάχη Μαλλιαρίδου                                     

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + eight =