Γυμνάσιο Κυθήρων

Κύθηρα, 17 Σεπτεμβρίου 2024. Η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Κυθήρων εξέδωσε δελτίο τύπου που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στα Κύθηρα. Στο δελτίο καταγγέλλεται η κυβερνητική αδιαφορία για τα κενά σε εκπαιδευτικούς τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο του νησιού. Το Γυμνάσιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λειτουργεί με μόλις τρεις καθηγητές, ενώ ο αριθμός τους πρόκειται να μειωθεί στους δύο, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή πλήρους προγράμματος μαθημάτων, κάτι που επηρεάζει 93 μαθητές.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Κυθήρων επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή να αποδυναμώσει τις δημόσιες δομές παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Οι ελλείψεις στις υποδομές του νησιού, από το νοσοκομείο και τα σχολεία μέχρι τις τραπεζικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες, αποδίδονται σε αυτή την κυβερνητική πολιτική.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και να προωθήσει την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τα σχολεία του νησιού, τονίζοντας ότι η περιφερειακή ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς στήριξη στις βασικές υποδομές. Διαβάστε το δελτίο παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύθηρα,  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

«Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα εκπαίδευσης των Κυθήρων»

– Μόλις χθες ήρθε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με την οποία ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Κυθήρων ότι «θα γίνεται αναγκαστικά τετράωρο ή πεντάωρο πρόγραμμα μαθημάτων με κενά έως ότου το σχολείο στελεχωθεί πλήρως». Μας ενημερώνει μάλιστα ότι «στο Γυμνάσιο υπηρετούν 3 εκπαιδευτικοί (που από τις 20-9 θα γίνουν 2…) και η διευθύντρια. Δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί κανονικό πρόγραμμα και επιπλέον υπάρχει ζήτημα με την επιτήρηση των μαθητών κατά τις κενές ώρες». Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν 93 μαθητές στο Γυμνάσιο Κυθήρων, ενώ με κενά σε εκπαιδευτικούς λειτουργεί και το Λύκειο Κυθήρων.

Αυτή είναι η δημόσια παιδεία με την κυβέρνηση της ΝΔ! Απόλυτη απαξίωση…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ καταγγέλλει την κυβερνητική  αναλγησία υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Ο λόγος είναι απλός: Η κυβέρνηση της ΝΔ (και των «προθύμων») έχει κάνει την πολιτική επιλογή να απαξιώσει τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τις δημόσιες υποδομές στο σύνολο τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ειδικά στα Κύθηρα έχει οδηγήσει το νοσοκομείο να λειτουργεί με σημαντικές ελλείψεις, άφησε να κλείσουν υποκαταστήματα τραπεζών, ταχυδρομείου, τηλεπικοινωνιών, κατάργησε το Ειρηνοδικείο, ενώ αδιαφορεί για το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τους δρόμους και συνολικά τις υποδομές.  Μειώνει συνεχώς τα προβλεπόμενα κονδύλια για την Περιφέρεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να στηρίζει μόνο τους ιδιώτες και την κερδοσκοπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κυθήρων καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις καλύπτοντας τα κενά στα σχολεία με νέους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Καλεί την κυβέρνηση επιτέλους να προχωρήσει στην ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τα σχολεία των Κυθήρων.

Η περιφερειακή ανάπτυξη κύριοι της κυβέρνησης (και τοπικοί υποστηρικτές της…) δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ισχυρή στήριξη των δομών παιδείας, υγείας, κοινωνικής προστασίας κλπ. Οι γονείς με παιδιά θα μείνουν στα Κύθηρα μόνο εφόσον μπορεί να εξασφαλιστεί για τα παιδιά τους καλή εκπαίδευση. Διαφορετικά θα ψάξουν λύσεις μακριά από τα Κύθηρα, ίσως και μακριά από την Ελλάδα…

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Κυθήρων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Καλεί τους θεσμικούς φορείς των Κυθήρων (Δήμο και Συλλόγους) να υψώσουν το ανάστημά τους απαιτώντας από την κυβέρνηση άμεσα λύσεις για τα προβλήματα εκπαίδευσης.

Εδώ κρινόμαστε όλοι…

Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ ΚΥΘΗΡΩΝ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 1 =