Το ζήτημα της ύδρευσης στα Κύθηρα έχει ξεπεράσει τα όρια προκαλώντας σοβαρή αναστάτωση στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, όπως καταγράφεται σε πρόσφατα  δημοσιεύματα του AdelinFM. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, οι κάτοικοι των Αρωνιαδίκων και Γερακιτιανίκων βρέθηκαν για ακόμα μια ημέρα χωρίς νερό, σε σημείο που ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος ζητά την παραίτηση της δημοτικής αρχής, κατηγορώντας τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, για αδράνεια.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται σε αυτή την περιοχή. Στην Αγία Πελαγία, όπου σημειώνονται αλλεπάλληλες βλάβες στον αγωγό ύδρευσης, η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2024, σημειώθηκε ακόμα μία βλάβη, η όγδοη μέσα σε λίγες εβδομάδες, η οποία προκάλεσε την εκροή νερών προς τη θάλασσα. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, ενώ η επισκευή που είχε γίνει μόλις την προηγούμενη ημέρα δεν κατάφερε να αποτρέψει την εμφάνιση νέου προβλήματος. Παράλληλα, σύμφωνα με το AdelinFM σε δημοσιεύμά του, μια διαρροή νερού στην ίδια περιοχή παραμένει ανεπίλυτη για πάνω από μία εβδομάδα, με το νερό να χάνεται χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για σημείο κοντά στο ξενοδοχείο Romantica.

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας προς τις τοπικές αρχές, με τα παράπονα να πολλαπλασιάζονται. Οι βλάβες στους αγωγούς νερού γίνονται ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που πλήττει την καθημερινότητα των κατοίκων και την εικόνα του νησιού στους επισκέπτες, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Οι εκκλήσεις για πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων παραμένουν έντονες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =