Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Προτάσεις για βελτίωση της κυκλοφορίας και των υποδομών στο Καψάλι

Προτάσεις για βελτίωση της κυκλοφορίας και των υποδομών στο Καψάλι

Καψάλι

Ο Γιώργος Σάμιος, κάτοικος Καψαλίου, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και των υποδομών γύρω από το καμπίνγκ Καψαλίου, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοπράτησή του.

Με κύρια ανησυχία την αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, ο κ. Σάμιος προτείνει δύο βασικές παρεμβάσεις:

  1. Δημιουργία Πεζοδρόμου: Μια από τις πιο σημαντικές προτάσεις του αφορά τη δημιουργία πεζοδρόμου που θα εκτείνεται από το καμπίνγκ μέχρι την κεντρική σκαλατέρα του Καψαλίου και το Σιροκάλι. Ο πεζόδρομος θα διευκολύνει την ασφαλή κίνηση των πεζών, περιλαμβανομένων παιδιών και προσκόπων, οι οποίοι συχνά περπατούν στην περιοχή, και θα βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων, ειδικά σε μια περίοδο έντονης τουριστικής δραστηριότητας.
  2. Συνέχιση και Ολοκλήρωση του Μικρού Περιφερειακού: Μια άλλη καίρια πρόταση αφορά τη συνέχιση και ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου από το καμπίνγκ μέχρι τον πίσω γιαλό, μέσω του Πόρτο Δελφίνο. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέψει την άμεση πρόσβαση μεγάλων οχημάτων, όπως τρέιλερ, τρακτέρ και φουσκωτά, χωρίς να διέρχονται από το κέντρο του Καψαλίου, αποφεύγοντας έτσι κυκλοφοριακά μποτιλιαρίσματα. Ο δρόμος θα προσφέρει επίσης επιπλέον θέσεις στάθμευσης και θα λειτουργεί ως ζώνη πυροπροστασίας για το χωριό.

Ο κ. Σάμιος τονίζει ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του χωριού και θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την άνεση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Οι προτάσεις του, αν υλοποιηθούν, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αρμονική συνύπαρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων με τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας, δημιουργώντας ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − ten =