vassilis-spiliotopoulos

Σε αρκετούς οικισμούς των Κυθήρων, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη πρόκληση: την προβληματική λειτουργία της υδροδότησης. Ο δικηγόρος Βασίλης Σπηλιοτόπουλος, που διαμένει στα Κύθηρα, υψώνει τη φωνή του, εκφράζοντας την απογοήτευση και τον προβληματισμό των κατοίκων. Με μια αυστηρή σε τόνο, αλλά και χαρακτηρισμούς έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, ζητά την παρέμβαση στην λύση του προβλήματος, κατηγορώντας τον Δήμαρχο των Κυθήρων για την ανεπάρκειά του. Όπως καταγγέλει, ζητάει την επιβολή νομιμότητας και την αντίσταση στην αυθαιρεσία ενός δημάρχου που παραμένει ανεπηρέαστος από την αγωνία των πολιτών. Διαβάστε την καταγγελία όπως την ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Έκκληση προς το επίσημο ελληνικό Κράτος.
Προς τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Κυθηρα 2024 – στο έλεος ενός Μαδουρίσκου.

Τα Κυθηρα του 2024 έχουν αφεθεί στο έλεος – ποιανού άραγε; Μα ενός δημάρχου που μονίμως επαίρεται, στρέφεται ενάντια κάθε διαμαρτυρίας απαξιώνοντας και βρίζοντας τους πολίτες, κρυπτόμενος και μην εκπληρώνοντας στο ελάχιστο τις βασικές του υποχρεώσεις έναντι των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Ένας λιλιπούτειος ηγεμονισμός ο οποίος χαρακτηρίζεται όχι από βοναπαρτισμό, μα ένας θρασύς Μαδουρίσκος. Επί εβδομάδες οικισμοί χωρίς νερό. Το αποχετευτικό στα κακά του χάλια. Την ίδια στιγμή χρήματα κατασπαταλούνται σε έργα βιτρίνας χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Φωνάζουν οι άμοιροι οι κάτοικοι, αλλά εκείνος τους αγνοεί και τους κοροιδεύει μπροστά στα μούτρα τους χωρίς καμία αιδώ ή ενσυναίσθηση.
Επιτέλους δεν οφείλει να επέμβει η πολιτεία;

Κύριε πρωθυπουργέ, φίλε Κυριάκο, στα Κύθηρα η εικόνα της Ελληνικής Πολιτείας αμαυρώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Η έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης γελοιοποιείται και απαχρειώνεται από μια δημοτική αρχή που όχι μόνο δε σέβεται – αλλά αντίθετα αγνοεί και εγκαλεί τους πολίτες να σιγήσουν μπροστά στην ανικανότητα και τον ανορθολογισμό της.
Πρόκειται για την πρόκληση της χυδαιότητας έναντι της συμβίωσης και της πολιτικής ευπρέπειας.

Οι κάτοικοι ζητούν απλά τα αυτονόητα – τις βασικές παροχές ενός ευνομούμενου κράτους. Κάνουμε έκκληση για επιβολή της νομιμότητας έναντι της αυθαιρεσίας και της χυδαιότητας ενός Μαδουρίσκου. Ως γνωστόν κάθε κακέκτυπο αισχρότερου του πρωτότυπου…»

Σε άλλη ανάρτηση στο Facebook ο κ. Σπηλιοτόπουλος γράφει:

Κάποτε τα Κύθηρα συμβόλιζαν το ιδεατό. Σήμερα η δημοτική αρχή υποτιμά το νησί στο μηδαμινό, απαξιώνει το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην εμβάθυνση της δημοκρατίας. Απλά βγάζει γλώσσα στους πολίτες.

Φέτος έχει αφήσει ολόκληρα χωριά και συνοικισμούς χωρίς νερό Αύγουστο μήνα. Το πρόβλημα της έλλειψης νερού δεν είναι λόγω λειψυδρίας αλλά λόγω κακής διαχείρισης από τη δημοτική αρχή. Τα τελευταία χρόνια έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια κονδυλίων σε ανούσια έργα, ενώ τα πραγματικά προβλήματα του νησιού έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Το δίκτυο νερού απηρχαιωμένο με διαρκείς διαρροές, το αποχετευτικό διαλυμένο με τον Ποταμό να ταλαιπωρείται διαρκώς κλπ κλπ. Αντί η δημοτική αρχή να αγκαλιάσει και να συνδράμει τους πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται από δίκη της υπαιτιότητα αντίθετα τους κατηγορεί που διαμαρτύρονται και τους κατακεραυνώνει με ειρωνείες, φτηνές δικαιολογίες και αερολογίες. Ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής σε όλο του το μεγαλείο».

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Finalmente una persona che si e decisa a dire come si l”attuale situazione dell”acqua a Kythira.Tale situazione e costante dal 10 luglio ma nessuno ha osato alzare la voce!!! Tutti contenti del lavoro del comune e & !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =