andreas-mariatos

Σε μια αποκαλυπτική επιστολή που αντικατοπτρίζει τον πνεύμα της αυτοκριτικής αλλά και της ουσιώδους αντιπαράθεσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων, Ανδρέας Μαριάτος, απαντά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Καψάλη και προβάλλει την άποψή του, αποκαλύπτοντας τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Με διάθεση ειλικρίνειας και σαφήνεια, εστιάζει στην αναγκαιότητα για αλλαγές και την αναζήτηση λύσεων που θα ενισχύσουν τον ρόλο του Συμβουλίου και θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου, ειδικότερα στο θέμα της ύδρευσης. Διαβάστε παρακάτω:

Τα λέω στη νύφη, να τ’ ακούει η πεθερά

Αγαπητέ Κώστα,

δεν κρίνω, απλά αναφέρω την αναντιστοιχία μεταξύ του ουσιαστικού, συγκαταβατικού χαρακτήρα σου και του κειμένου που υπογράφεις. Πχ η φράση: «δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες υποβαθμίζουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου» δεν δείχνει να έχει και πολύ νόημα, καθώς έως τώρα ανέχεσαι τα πάντα με αξιοθαύμαστη συγκρότηση και πραότητα – και σε ευχαριστώ για αυτό. Για το πλαστικό μπουκάλι που πέταξα εκνευρισμένος σου ζητώ συγνώμη αλλά ειλικρινά, έχεις κάτι άλλο να πεις για τη φαρσοκωμωδία που διεκπεραίωσες ως πρόεδρος;

Στον ύπνο σταυραετοί, στον ξύπνιο στρατιωτάκια.

Αυτό όμως που κυρίως απομένει από αυτή την ίδια φράση, είναι η ψευδαίσθηση περί κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός ανυπόληπτου οργάνου του οποίου τις αρμοδιότητες (δια του εκλογικού νόμου) έχει υφαρπάξει η Δημοτική Επιτροπή και το οποίο χρησιμεύει στον δήμαρχο μόνο για να υπερψηφίζουν ισολογισμούς του… 2015 οι σταυραετοί της συμπολίτευσης με το πλούσιο λεξιλόγιο των δύο λέξεων: «παρών/ούσα» και «υπέρ».

Έχω τις αρχές μου, κι αν δεν σου αρέσουν έχω και μερικές ακόμα.

Κρατάω για το ανθολόγιο την υπέροχη νότα αυγουστιάτικου σουρεαλισμού: «Προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τη βούληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία είναι ελεύθερα να ενεργούν με βάση τις… εντολές που έχουν λάβει» κι ελπίζω κάποια στιγμή να μυηθώ κι εγώ στο μυστικό της νόημα.

Έλα το απόγευμα στο σπίτι, δεν θα είναι κανείς.

Δεν θα παραστώ φυσικώς στην επαναληπτική συνεδρίαση του ΔΣ, διότι δεν θα έχει απαρτία (καθώς η συνθήκη που επικαλέστηκε η συμπολίτευση για να την μποϋκοτάρει δεν έχει αλλάξει). Ευτυχώς αυτή τη φορά το γνωρίζουμε εκ των προτέρων και δεν χρειάζεται να τρέχουμε στο «άνδρο της δημοκρατίας» μεσημεριάτικα, ούτε υπάρχει λόγος περαιτέρω έκθεσης στην αγένεια (οφείλουμε να μην την αποδεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό). Εξάλλου, οτιδήποτε ήταν ουσιαστικό ήδη συζητήθηκε στον πραγματικό διάλογο που ακολούθησε την απαξίωση του Συμβουλίου – και τον οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο: https://www.youtube.com/watch?v=9-dCu_EXYHE

Όσον αφορά την 3η και τελευταία συνεδρίαση (όπου θα υπάρχει απαρτία) μαντεύω ότι οι άφαντοι σύμβουλοι θα επανεμφανιστούν και, υπό τον κίνδυνο να ληφθεί κάποια ανεξέλεγκτη απόφαση, θα πάψει να τους ενοχλεί ότι «η εισήγηση του Ζαχαρία είναι μνημείο μετριότητας».

Η εδραία πεποίθηση και ο ορίζοντας του προβλεπτού μέλλοντος.

Φυσικά τα έκτακτα μέτρα για τη λειψυδρία είναι ανόητο να συζητηθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε μέχρι τότε υιοθετήστε αυτά τα απλά που σας είπαμε προχτές:
1. Όπου εμφανίζεται πρόβλημα με την ύδρευση, φέρτε μια υδροφόρα, μοιράστε μικρές δεξεμενές, φροντίστε ώστε όλοι οι ευπαθείς συνάνθρωποί μας να έχουν τουλάχιστον λίγο νερό για τα βασικά.
2. Σκεπάστε έστω πρόχειρα τη μαύρη σωλήνα που απλώσατε πάνω στην άσφαλτο στην Αγία Πελαγία και
3. Αρχίστε να ψάχνετε από τώρα για κάποιον κατάλληλο να αναλάβει επαγγελματικά το θέμα της ύδρευσης από Σεπτέμβριο.

Φιλικά,
Ανδρέας

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − ten =