kostas-kapsalis

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων Κώστας Καψάλης κατηγορεί τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σοφίο Ανάργυρο και Μαριάτο Ανδρέα για την συμπεριφορά τους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώνει ότι δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες υποβαθμίζουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Καψάλης εστιάζει στην συμπεριφορά του κ. Σοφίου συνδέοντάς την με την επαγγελματική του ιδιότητα, ενώ τον προειδοποιεί για τις «έκνομες ενέργειες». Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του προέδρου πού ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο νησί.

Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσον οι δημότες, όσο και εγώ ως Πρόεδρος του εν λόγω συλλογικού οργάνου γίναμε μάρτυρες μια πρωτοφανούς στην πολυετή λειτουργία του Δήμου, συμπεριφοράς εκ μέρους των μελών της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Ανάργυρου Σοφίου, οι οποίοι,  με επιθετικό – απειλητικό ύφος και τρόπο, διά της βίας (χτυπώντας τα χέρια στο γραφείο συνεδριάσεως του Δ.Σ. εκτοξεύοντας μπουκάλια, υβρίζοντας και  παρακινώντας τους παριστάμενους στην τέλεση της αξιόποινης πράξης της κατάληψης κ.λπ.), προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τη βούληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το  ότι  οι ενέργειες αυτές δεν συνάδουν με την αρμόζουσα για δημοτικούς συμβούλους συμπεριφορά, είναι αυτονόητο και περιττό να το επισημάνω. Αυτό, ωστόσο που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός πως η συμπεριφορά αυτή συνιστά κλιμάκωση μιας στρεβλής αντίληψης η οποία φαίνεται να διακατέχει τα συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ., ως προς τον ρόλο που επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, καθώς εκ της συμπεριφοράς τους προκύπτει ότι εσφαλμένα θεωρούν πως δύνανται να επιβάλουν στα λοιπά μέλη του Δ.Σ. τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα ενεργήσουν ή θα ψηφίσουν, πράξεις οι οποίες ασφαλώς δεν συνάδουν με την δημοκρατική λειτουργία του οργάνου. Η επίκληση στη Δημοκρατία πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις, αλλιώς είναι προσχηματική και κενή περιεχομένου.

Είναι σαφές ότι:

(α) Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ελεύθερα να ενεργούν και να τοποθετούνται (ακόμη και δια της αποχής) στα όργανα του Δήμου κατά την κρίση και βούλησή τους, ασφαλώς πάντοτε στο πλαίσιο που καθορίζεται από το νόμο και με βάση τις εντολές που έχουν λάβει από την πλειοψηφία που τους επέλεξε βάσει και του προγράμματος που έθεσαν υπόψη των δημοτών,

(β) Η κόσμια συμπεριφορά και η ευταξία στο Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου προΐσταμαι αφορούν όλους, χωρίς να διαφυλάσσεται υπέρ ορισμένων κάποια εξαίρεση ή κάποιο ειδικό προνόμιο,

(γ) Καθεμία και καθένας που μετέχει στα συλλογικά όργανα του Δήμου οφείλει, πέραν των άλλων,  να σέβεται και να διαφυλάττει το θεσμικό ρόλο για τον οποίο έχει επιλεγεί και αυτό ασφαλώς αφορά και τον κ. Ανάργυρο Σοφίο, ο οποίος τυγχάνει εκλεγμένος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας είναι ταγμένος και υποχρεωμένος να υπηρετεί την τάξη και το νόμοΗ προτροπή σε κατάληψη δημοτικού ακινήτου, ως και η πράξη αυτή καθαυτή, αποτελούν έκνομες ενέργειες και δεν θα επιτρέψω να επαναληφθούν. Όταν, δε, η προτροπή αυτή εκστομίζεται από εκείνον που είναι υποχρεωμένος να πατάσσει κάθε έκνομη ενέργεια, τότε το ζήτημα καθίσταται εξαιρετικά σοβαρό για τον ίδιο. 

Τέλος, απευθυνόμενος προς όλους επισημαίνω ότι δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες υποβαθμίζουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση θέτουν σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + 17 =