ΚΑΨΑΛΙ, 7 Αυγούστου – «Το παράνομο πάρκινγκ που “φύτρωσε” πρόσφατα απέναντι από το σπίτι μου εδώ στο Καψαλί έχει αναστατώσει τους κατοίκους και απειλεί την ιστορία και την παράδοσή μας», δηλώνει με ανησυχία ο Γιώργος Σάμιος.

Εδώ και τρεις εβδομάδες, αυτό το αυθαίρετο και παράνομο πάρκινγκ έχει καταλάβει χώρο σε έναν ιστορικό και αρχαιολογικό τόπο, που περιλαμβάνει το Αγγλικό Αναψυκτήριο, τη Δεξαμενή με τα Χρυσόψαρα, καθώς και ένα υπόγειο υδραυλικό δίκτυο με περίπου δύο χιλιόμετρα υπόγειου πυραμιδοειδούς τούνελ.

Οι ανησυχίες εστιάζονται στο γεγονός ότι ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία, αλλά δεν έχει υποστεί έρευνα ή ανάδειξη για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

«Είναι απαράδεκτο να κουκουλώνουμε την ιστορία και την παράδοσή μας με ένα απλό πάρκινγκ», επισημαίνει ο κ. Σάμιος, εκφράζοντας τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την έλλειψη βασικών υποδομών στο παράνομο πάρκινγκ, όπως καλή φωτιστική κάλυψη και εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ το ίδιο το περιβάλλον απειλείται από τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν πάνω στο χόρτο και την απουσία κοντινής πυροσβεστικής φωλιάς.

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται επίσης για το μέλλον του περιφερειακού δρόμου του Καψαλίου, την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης του μικρού μόλου που θα διευκολύνει τα πούλμαν, ενώ ταυτόχρονα η έλλειψη χώρου στάθμευσης απειλεί να επηρεάσει την κυκλοφορία.

Το πρόβλημα παραμένει ανεπίλυτο, με τον κ. Σάμιο να απαιτεί την άμεση δράση από τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της τάξης σε αυτόν τον πολύτιμο ιστορικό χώρο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − 7 =