Μια μικρή ζουρίδα γνωρίζει ένα γενναίο κοτσύφι που προσπάθησε να σβήσει μόνο του τη φωτιά στο δάσος και αποφασίζει να φύγει από τον τόπο της. Θέλει να πει σε όλους αυτή την ιστορία για να αλλάξει τον κόσμο. Η ζουρίδα ξεκινά ένα ταξίδι και συναντά τον Μικού με το μαγικό του ραβδί, τον βάτραχο που ήπιε όλο το νερό και το χρυσό πουλί. Θα καταφέρει άραγε γυρνώντας στον τόπο της να έχει αλλάξει τον κόσμο;
Ηλικίες: 4+
Διάρκεια: 60′

Συντελεστές παράστασης:
Βιργινία Κοκκίνου, αφήγηση-κρουστά
Ειρήνη Νικολακοπούλο, αφήγηση-βιολί-κιθάρα

Η ομάδα αφήγησης Παραμυθοκαμώματα δημιουργήθηκε πριν από 7 χρόνια. Έκτοτε έχει ταξιδέψει παραμύθια, μύθους και λογοτεχνικές ιστορίες σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δήμους, φεστιβάλ, χώρους πολιτισμού. Στις παραστάσεις μας ξετυλίγουμε την κόκκινη κλωστή και ο λόγος με τη μουσική γίνονται ένα. Παραδοσιακές αλλά και λογοτεχνικές ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ντύνονται με πρωτότυπη μουσική που παίζεται ζωντανά με κιθάρα, βιολί και κρουστά.

Στα εφτά αυτά χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο της αφήγησης η ομάδα έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς και διαφορετικούς χώρους και φορείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Γιορτή Παραμυθιών Κέας, Bobos Arts Festival, Φεστιβάλ Τήνου, Φεστιβάλ Πάρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Σερίφου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Νεμέας, Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Σάμης, Δήμος Ληξουρίου, Φεστιβάλ Βωβούσας, ΟΠΑΝΔΑ, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, Δημος Ιλίου, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Γαλατσίου, Πολιτιστικός Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έχουμε φιλοξενηθεί σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως στις εκπομπές Της ψυχής μου το χώμα (ΕΡΤ Η φωνή της Ελλάδας- Ιούνιος 2018), Αναζητώντας τον απολεσθέντα ήχο (τρίτο πρόγραμμα, 1/5/2017), Η αυλή των χρωμάτων (ΕΡΤ2, https://webtv.ert.gr/…/20dek2018-i-ayli-ton-chromaton/), Τα ξωτικά της παράδοσης (Η φωνή της Ελλάδας- 2017, 2019, 2023), Στο αυτί του δράκου (iconradio.gr – Μάιος 2019).
Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει τη σειρά podcast το Κόκκινο Μπαλόνι, η οποία ήταν υποψήφια για βράβευση στο αντίστοιχο τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τις δράσεις μας για τα σχολεία στους συνδέσμους Προγράμματα για δημοτικά και Προγράμματα για Νηπιαγωγεία αλλά και στο συνημμένο αρχείο παρακάτω. Βίντεο με αποσπάσματα από τις παραστάσεις υπάρχουν τόσο στις παρουσιάσεις των δράσεων στον ιστότοπό μας όσο και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σας περιμένουμε στο προαύλιο του σχολείου του Καραβά!
#portokalia #festivalportokalias #portokaliakids #kidsfriendly

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =