Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Όλοι Μαζί – Ελεύθερα Κύθηρα: «Παράνομη ημερήσια διάταξη Δημοτικού Συμβουλίου» με φόντο…...

Όλοι Μαζί – Ελεύθερα Κύθηρα: «Παράνομη ημερήσια διάταξη Δημοτικού Συμβουλίου» με φόντο… το νερό

«Κρύβεται ο Δήμαρχος για τα προβλήματα υδροδότησης, "τζόγος" κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απόδοση των γεωτρήσεων». 

stop

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Καψάλη όσο και τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη ότι παρανόμως αφαιρούν από την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 31-7-2024) το αίτημα της αντιπολίτευσης για λήψη απόφασης περί πρόσθετων κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της φετινής λειψυδρίας & εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση της διακοπής παροχής με πόσιμο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα στης δημοτικές κοινότητες Λογοθετιανίκων, Ποταμού, Φριλιγκιανίκων, Αρωνιαδίκων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο Τύπου:

Κύθηρα, Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ»

Αδιαφορεί ο Δήμαρχος για τα προβλήματα υδροδότησης, παράνομα αρνείται να συζητηθούν στο ΔΣ.

Κρύβεται ο Δήμαρχος για τα προβλήματα υδροδότησης, “τζόγος” κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απόδοση των γεωτρήσεων.

Αρνείται ο Δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης να συζητηθεί στο ΔΣ Κυθήρων-Αντικυθήρων η πρόταση του συνόλου της δημοτικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην υδροδότηση.

Την ίδια στιγμή που ολόκληρο το νησί διαμαρτύρεται για τις συνεχείς διακοπές στην ύδρευση, παρατηρούνται πρωτοφανείς ακυρώσεις κρατήσεων και οι δεξαμενές γεμίζουν με νερό αγνώστου αντλήσεως και χωρίς έλεγχο ποιότητας, ο Δήμαρχος παρανόμως αφαιρεί από την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 31-7-2024) το αίτημα της αντιπολίτευσης. Η παράνομη ημερήσια διάταξη και τα θέματα συζήτησης της συνεδρίασης μάλιστα συνετάχθησαν εν αγνοία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (δηλαδή αυτού που είναι αρμόδιος να συντάσσει τα θέματα προς συζήτηση).

Ο Δήμαρχος (με την συνήθη ανοχή ή και την συνενοχή των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας) παραβιάζει ωμά τα δημοκρατικά δικαιώματα της αντιπολίτευσης, τα οποία προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση θεμάτων που εισηγείται το 1/3 των Δημοτικών συμβουλών είναι δεσμευτική και δεν επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια η στην κρίση οποιουδήποτε. Αλλά και πέρα από τη νομική υποχρέωση, η φίμωση του 56% των πολιτών συνιστά δημοκρατική παρεκτροπή. Τέλος, είναι αδιανόητο να μην αντιμετωπίζεται ως κατεπείγον ένα θέμα δημόσιας υγείας όπως η ποιότητα του νερού που μεταγγίζεται με τις υδροφόρες.

Τις επιπτώσεις της ανικανότητας του (η κατάσταση με την αποκομιδή των σκουπιδιών, την ανακύκλωση και την υδροδότηση είναι αψευδείς μάρτυρες) τις “πληρώνουμε” όλοι, ενώ “η εικόνα” του νησιού μας πλήττεται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Να γνωρίζει καλά ο Δήμαρχος και όσοι τον στηρίζουν ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μας δικαίωμα. Η εποχή των «ελέω θεού αυτοκρατόρων» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα – Ελεύθερα Κύθηρα.

ΥΓ. Για να έχουν πλήρη ενημέρωση οι Κυθήριοι για το τι αποφεύγει να συζητήσει η δημοτική πλειοψηφία, επισυνάπτουμε την πρόταση που καταθέσαμε οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης:

Λήψη απόφασης περί πρόσθετων κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της φετινής λειψυδρίας & εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση της διακοπής παροχής με πόσιμο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα στης δημοτικές κοινότητες Λογοθετιανίκων, Ποταμού, Φριλιγκιανίκων, Αρωνιαδίκων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων και όπου αλλού προκύψει. (εισηγητής: Σουρής Ζαχαρίας).

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + 12 =