«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά επιχειρηματίες του Τουρισμού και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ξενοδόχων, οι οποίοι βρέθηκαν κατά την άφιξή του στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης». Ο κ. Χαρδαλιάς βρίσκεται από σήμερα στα νησιά μας, στα πλαίσια διήμερης επίσημης επίσκεψης, με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας γέφυρας «Μάκρωνα», ενώ αμέσως μετά την άφιξή του, ταξίδεψε συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη με ταχύπλοο για ολιγόωρη επίσκεψη στα Αντικύθηρα.

υποδοχή Νίκου Χαρδαλιά στα Κύθηρα από τους επιχειρηματίες του τουρισμού

Ο Περιφερειάρχης βγαίνοντας από το τερματικό σταθμό συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους που του έθεσαν το μείζον ζήτημα της αναβάθμισης του αερολιμένα των Κυθήρων. Ζήτημα το οποίο απασχολεί το νησί ήδη από το 2012 και εγγράφηκε τότε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής ενώ αποτελεί προγραμματικό στόχο όλων των διοικήσεων του Δήμου από το 1998. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι για το ζήτημα έχει κάποιους ενδιασμούς σε σχέση με το natura όμως αναφέρθηκε και σε αυτούς που του κάνουν την ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτοί που του κάνουν την ερώτηση είναι εκείνοι που σε όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα μπαίνουν μπροστά και σταματάνε τα πάντα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχω ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις. Όμως να μιλάμε με γλώσσα αλήθειας, γιατί την ίδια ώρα που θα τρέξουμε οτιδήποτε άλλο το οποίο εγκυμονεί να δώσουμε 400.000, να μπλέξουμε με τα Συμβούλια της Επικρατείας, να έχουμε προσφυγές, την ίδια ώρα πρέπει να ενδυναμωθεί το νησί σε επίπεδο υποδομών». Επεσήμανε τον κίνδυνο του υπερτουρισμού και τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με όρους ειλικρίνειας, ισορροπίας. Επανέλαβε ότι είναι πολύ ανοιχτός στην οποιαδήποτε συζήτηση, η οποία όμως πρέπει να γίνει με όρους ξεκάθαρους.  Οι ξενοδόχοι τον ρώτησαν πότε θα υπάρξει αυτή η συζήτηση και ο κ. Χαρδαλιάς παρέπεμψε στην Δημοτική Αρχή η οποία θα φέρει προτάσεις και περιμένει και όσους τον ρωτούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να φέρουν και τις δικές τους προτάσεις.

Έξω από την αίθουσα αφίξεων οι επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει πανό διαμαρτυρίας. Δείτε το βίντεο με όσα ειπώθηκαν παραπάνω.

υποδοχή Νίκου Χαρδαλιά στα Κύθηρα από τους επιχειρηματίες του τουρισμού υποδοχή Νίκου Χαρδαλιά στα Κύθηρα από τους επιχειρηματίες του τουρισμού υποδοχή Νίκου Χαρδαλιά στα Κύθηρα από τους επιχειρηματίες του τουρισμού υποδοχή Νίκου Χαρδαλιά στα Κύθηρα από τους επιχειρηματίες του τουρισμού

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × two =