Παρ, 05 Δεκ 2025
16.2 C
Cythera

Δήλωση Σάββα Αθανασίου για θέματα θαλάσσιας σύνδεσης Μεθάνων και Πόρου

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Σάββα Ν. Αθανασίου με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Ιωακειμίδη.

«Στη συνέχεια των επαφών μου για το θέμα της θαλάσσιας σύνδεσης με συμβατικά πλοία, από τον Πειραιά, προς τα Μέθανα και τον Πόρο, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Σε επικοινωνία μου με τον κ. Ιωσήφ Ι. Λεφάκη της Nova Ferries (Saronic Ferries), με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση τα πλοία της Κοινοπραξίας να εκτελούν περισσότερα δρομολόγια προς τα Μέθανα και τον Πόρο, εκτός από το Σαββατοκύριακο.

Όμως, θα ήθελε να γίνουν δύο κινήσεις:

Η πρώτη είναι να έχει μια συγκεκριμένη πρόταση από όλους τους φορείς ( Δήμου, συλλόγους) για το ποιές ημέρες και ποιές ώρες υπάρχει ανάγκη να δρομολογηθούν τα συμβατικά πλοία.

Η δεύτερη είναι να κληθεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Ακτοπλοίας του υπουργείου Ναυτιλίας και να συζητηθεί το θέμα. Επανέλαβα, στον Ιωσήφ Ι. Λεφάκη, ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων των Μεθάνων, της Τροιζηνίας και του Πόρου, είναι η καθημερινή σύνδεση με τα νησιά, καθώς και με την Αίγινα. Επίσης, του ανέφερα την πρόταση μου για την επιδότηση της γραμμής, Μέθανα – Αίγινα, μέσω ευρωπαίκών πόρων.

Ο κ. Ιωσήφ Ι. Λεφάκης, μου τόνισε ότι δεν δρομολογείται ένα πλοίο, για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ, δεδομένου ότι τα έξοδα των καυσίμων είναι τεράστια.

Όμως, δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί θετικά, εφόσον προηγηθούν οι δύο προϋποθέσεις.
Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον ενημέρωσα σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Σαρωνικό με τα πλοία και του ζήτησα να επιληφθεί του θέματος και να αναλάβει πρωτοβουλία η Διεύθυνση Ακτοπλοίας του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τέλος, θα ενημερώσω σήμερα, τους φορείς της περιοχής και τους δημάρχους, ώστε να υπάρξει μια κοινή θέση για το θέμα των δρομολογίων.

ΣΑΒΒΑΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής
με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
με υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img