Χαρχαλάκης

Ακολουθεί δελτίο Τύπου της Καινούργιας Μέρας:

Χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής εμπάθειας, δεν μπορούμε να μην θίξουμε ορισμένα σημεία από την δήλωση υποψηφιότητας του κ. Νίκου Χρυσαφίτη, εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Καταρχήν, όπως έχουμε πλειστάκις τονίσει, οι ώρες συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν αποτελούν προϋπόθεση για κάποιον που ζητάει την ψήφο των πολιτών ούτε γίνεται κάποιου είδους κοινωνικό συμβόλαιο: «εκλέξτε με στο ΔΣ αλλά εγώ μπορώ να ασχολούμαι μόνο τα βράδια και τις Κυριακές»! Ο Δήμος δεν λειτουργεί ως πάρεργο, αλλά όλοι οι αιρετοί οφείλουν να είναι τυπικοί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, αλλιώς να μην ασχολούνται, ειδικά όταν οι προσωπικές τους εργασίες δεν τους αφήνουν και πολλά χρονικά περιθώρια. Κανείς δεν τους ανάγκασε. Για την ιστορία, ο κ. Χρυσαφίτης στην τρέχουσα θητεία, ήταν παρών σε 19 συνεδριάσεις του Δ.Σ. και απών σε 15, δηλαδή στις μισές.

Εκείνο, όμως, που πραγματικά μας άφησε ενεούς, είναι η ειρωνεία με την οποία ο ίδιος επέλεξε να κατηγοριοποιήσει τα ζητήματα για τα οποία καλείται το Δ.Σ. να λάβει αποφάσεις, ζητήματα που δεν αποφασίζει ο Δήμαρχος αν θα εγκριθούν ή όχι από το Δ.Σ. ή την Οικονομική Επιτροπή, αλλά το ορίζει ρητά η Νομοθεσία. Έτσι, ο κ. Χρυσαφίτης, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα εισαγωγικά ειρωνείας, αναφέρει τα εξής: “έχουμε να ψηφίσουμε «σημαντικά» θέματα, όπως, «τοποθέτηση ταϊστρών για αδέσποτα», «αδειοδότηση σε δημότη για να βγάζει το τραπέζι του και μια καρέκλα στο δρόμο», «παράταση στην παράταση της παράδοσης του μνημείου των σφουγγαράδων»… και πολλά άλλα παρόμοια «σημαντικά» θέματα!”.

Δε γνωρίζουμε τί άποψη έχει ο κ. Χρυσαφίτης για τα αδέσποτα ζώα, αλλά καλό θα ήταν να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Διότι, ΝΑΙ, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, πέρα από νομική μας υποχρέωση, είναι όντως πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα, χωρίς εισαγωγικά!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι από το 2017 μέχρι σήμερα, η Δημοτική μας Αρχή, με ίδιους πόρους, έχει πραγματοποιήσει 922 στειρώσεις και θεραπείες αδέσποτων ζώων (γάτες/σκύλοι), ενώ έχει προμηθευτεί εργαλεία συλλογής, εμβόλια και ζωοτροφές με χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ και παράλληλα έχει λάβει και 10.000€ για επιπλέον στειρώσεις και θεραπείες αδεσπότων ζώων.

Αλήθεια, ο επικεφαλής και τα λοιπά μέλη της παράταξης, συμφωνούν με τις ειρωνικές απόψεις του κ. Χρυσαφίτη, για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 5 =