Σάβ, 31 Ιαν 2026
15.2 C
Cythera

Ατελείωτες χρυσές ακτές στο 3ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Το 3ο ετάπ θα ξεκινήσει από την περιοχή Navarino Dunes της Costa Navarino, που βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου.

Η Γιάλοβα με το Παλαιόκαστρο και τη μαγευτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η Πύλος με την αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της και ο κόλπος του Ναυαρίνου με τη νήσο Σφακτηρία, θα μεταφέρουν εικόνες μοναδικού κάλλους σε κάθε γωνιά της Γης μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση.

Το πελοτόν θα κατευθυνθεί προς τη Μεθώνη με το κάστρο και το Μπούρτζι της, την πόλη που ο Αγαμέμνονας πρόσφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του και αμέσως μετά οι αθλητές θα περάσουν από το 1ο ενδιάμεσο σπριντ της ημέρας, στη Φοινικούντα (χλμ 28).

Το 1ο σπριντ ανάβασης (1ης κατηγορίας) βρίσκεται στη θέση Πόρος, 37χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση και ακολουθεί η Κορώνη, φημισμένη για το Βενετσιάνικο κάστρο της. Η διαδρομή θα συνεχιστεί παραλιακά προς την κωμόπολη Πεταλίδι, για να φτάσει στο 2ο ενδιάμεσο σπριντ, τοποθετημένο έξω από τον Διεθνή Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας (χλμ 88,4).

Οι 120 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο στον Νομό Μεσσηνίας και θα περάσουν έξω από την Αρχαία Μεσσήνη και τον Μελιγαλά, για να φτάσουν στο 2ο σπριντ ανάβασης στο Κοπανάκι (χλμ 133,2). Λίγο μετά, κατηφορίζοντας για το Καλό Νερό, θα αντικρύσουν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους και μια αριστερή στροφή θα τους φέρει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, με τη νίκη να κρίνεται πιθανότατα σε ένα μαζικό σπριντ.

Η ταυτότητα του 3ου ετάπ

Costa Navarino – Κυπαρισσία 153 km

Σημεία ενδιαφέροντος

  • χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes – Costa Navarino
  • χλμ 28: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Φοινικούντα
  • χλμ 37,0: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ.1 / Πόρος
  • χλμ 88,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας
  • χλμ 133,2: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ.2 / Κοπανάκι
  • χλμ 153: Τερματισμός / Κυπαρισσία

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img