Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.3 C
Cythera

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Άνοιξε η πλατφόρμα

Τα 7 δισ. ευρώ θα φτάσει το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα υποβάλουν άιτηση για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Από σήμερα, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του χρηματοδοτικού σχήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img