Σάβ, 31 Ιαν 2026
15.2 C
Cythera

Καιρός – Κύθηρα: Συννεφιά και πιθανότητα βροχής την Τετάρτη

Νεφώσεις θα αναπτύσσονται πάνω από τον ουρανό των Κυθήρων την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς, 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς στην μέγιστη τιμή της.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, Εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδων. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με ίδιες 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img