Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά καλύφθηκε η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4μμ κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Έβδομη θέση παγκοσμίως το 2021

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες. Σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται γρήγορα σε ηγετική δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» έγραψε στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σύμφωνα όχι μόνο καλύφθηκε από ΑΠΕ η ζήτηση σε ρεύμα, αλλά η παραγωγή ξεπέρασε για λίγο τη ζήτηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η παραγωγή από μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν σε επίπεδα από 98% έως 121%, υπερβαίνοντας το μέγεθος του καθαρού φορτίου στο Σύστημα Μεταφοράς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου από την ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά 4,2% στις γεννήσεις το 2025

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης των...

Η Ψηφιακή Ελλάς των θαυμάτων! Πώς να τρως μαρούλι Άργους στη Σπάρτη

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη. Μια χώρα όπου η...

Ιστορική Ταπείνωση…

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συμφωνία...

Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»: 925 πολίτες εξετάστηκαν από τους «Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού...

Small Farm to Market II: Μία διαδρομή γνώσης, συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Farm to Market...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img