Times: Τα Κύθηρα στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για ήρεμες διακοπές τον Σεπτέμβριο

Δείτε τον «δεκάλογο» της βρετανικής εφημερίδας για τα ελληνικά νησιά που προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές.

Με μία νέα λίστα, οι βρετανικοί Times παροτρύνουν τους αναγνώστες τους να συνεχίσουν τις διακοπές τους, να αποφύγουν τα πολυπληθή μέρη και να προτιμήσουν ελληνικά νησιά που προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές και θυμίζουν τη μαγεία της ελληνικής μυθολογίας.

Αναλυτικότερα, ο κατάλογος των Times τοποθετεί την Άνδρο στην κορυφή για την αυθεντικότητά της, την εντυπωσιακή φύση, τους καλόκαρδους κατοίκους και τα μονοπάτια.

Η λίστα περιλαμβάνει:

  • τη Φολέγανδρο για τα ηλιοβασιλέματα,
  • τη Νίσυρο για τη θέα στο ηφαίστειο,
  • τη Σύρο για πολιτιστικές αναζητήσεις,
  • το Μεγανήσι για γαλήνιες αποδράσεις.

Τον «δεκάλογο» των ήρεμων προορισμών συμπληρώνουν:

  • η Αλόννησος για την άγρια φύση,
  • η Μήλος για τα μοναδικά τοπία,
  • η Πάτμος για τις πανέμορφες παραλίες και το μυστηριακό κλίμα της,
  • το Αγκίστρι για εκδρομές,
  • τα Κύθηρα για το ειδυλλιακό περιβάλλον τους.

«Έχουμε ξεκινήσει μια διαρκή και οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας, καθώς η Άνδρος προσφέρει στην μετά-Covid εποχή όσα αναζητά ο Έλληνας αλλά ξένος ταξιδιώτης όπως δραστηριότητες στη φύση, ένα μείγμα ερημικών και οργανωμένων παραλιών και προπάντων, αυθεντική φιλοξενία. Μετά από μία ικανοποιητική σεζόν, οι τουριστικές ροές συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Η έντονη θρησκευτικότητα, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος δημιουργούν ένα συνδυασμό εμπειριών που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους ταξιδιώτες από Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα υποδομής, τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες εμπλουτίζουν το αφήγημα μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας,» επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Δωρεάν πρακτικό εργαστήριο DASK από το ΚΙΠΑ

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης σας προσκαλεί στο δωρεάν...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Ιδρύματος

Το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να...

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» η Μάρω Κοντού

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» εισήχθη εσπευσμένα τη Δευτέρα (15/06) η...

Τα Κύθηρα γιορτάζουν: Τριήμερο γεμάτο μελωδίες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2026

Με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα, τα Κύθηρα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img