Δολιοφθορά με εκρηκτικό μηχανισμό στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

Βρέθηκε υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης.

Κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, με διάρρηξη της προστασίας του από χρήση εκρηκτικών και μικρής έκτασης διαρροή νερού στην θάλασσα, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η γενικότερη λειτουργία του, διαπιστώθηκε σε αυτοψία που έκανε η ανάδοχος εταιρία, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ενημερώθηκε προφορικώς από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι έγινε αποδέκτης καταγγελίας για πιθανή χρήση εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού.

Χθες Πέμπτη, κατόπιν εντολών του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα για τη διερεύνηση της κατάστασης ενώ σχετική έρευνα ξεκίνησε και το Λιμεναρχείο.

Το συμβάν εντοπίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή του Περάνι Σαλαμίνας και σε βάθος 14 μέτρων, σημείο στο οποίο η προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη συγκεκριμένη θέση ο προστατευτικός κλοιός αποτελείται από λιθοστρώματα με το κέντρο της έκρηξης να εντοπίζεται μεταξύ δύο γειτονικών κατασκευών όπου ανευρέθη υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φυτίλι).

Με αφορμή το περιστατικό ο περιφερειάρχης επισημαίνει σχετικά: «Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου από την ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά 4,2% στις γεννήσεις το 2025

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης των...

Η Ψηφιακή Ελλάς των θαυμάτων! Πώς να τρως μαρούλι Άργους στη Σπάρτη

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη. Μια χώρα όπου η...

Ιστορική Ταπείνωση…

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συμφωνία...

Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»: 925 πολίτες εξετάστηκαν από τους «Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού...

Small Farm to Market II: Μία διαδρομή γνώσης, συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Farm to Market...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img