Έναν σοβαρά εγκαυματία και εκτεταμένες ζημιές, άφησε πίσω της η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 26/01, στην Λεωφόρο Συγγρού. Από το ωστικό κύμα, έσπασαν τζάμια σε κτήρια απέναντι από το σημείο της έκρηξης.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που έσπευσε στο σημείο με 6 οχήματα, 18 πυροσβέστες και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση. Ακολούθησε μικρής έκτασης φωτιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης, υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτήριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτήρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Ένας σοβαρά τραυματίας

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε ή έκρηξη και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, πριν φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα.

Εκπρόσωπος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε, μιλώντας στο OPEN, πως έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαϊκό, ένας τραυματίας με σοβαρά εγκαύματα. Το ευτύχημα είναι, ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Στον τόπο της έκρηξης έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη.

«Χάθηκε ο κόσμος, σκοτείνιασαν όλα», είπε μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στο OPEN, οδηγός ταξί που πέρναγε από το σημείο εκείνη την ώρα.

Η Λεωφόρος Συγγρού έχει αποκλειστεί. Στο σημείο βρίσκονται επίσης οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Μεγάλες ζημιές και στο κτήριο της Περιφέρειας Αττικής

Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπέστη και το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή έκρηξη. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών προκειμένου να είναι λειτουργικό το σύνολο του κτηρίου. Από το ωστικό κύμα, έχουν σπάσει τζάμια και έχουν σημειωθεί πτώσεις ψευδοροφών.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης επισήμανε: «Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτήριο, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί. Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας είναι σε κινητοποίηση προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που έχουν προκληθεί και να είναι λειτουργικές οι υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + 1 =