Ένας νεκρός στο ναυάγιο με πρόσφυγες νότια της Φολεγάνδρου

Σε εξέλιξη είναι, από λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων προσφύγων – μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα ένας νεκρός άνδρας, τον οποίο περισυνέλεξε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού που παίρνει μέρος στις έρευνες. Μεταφέρεται με ιδιωτικό σκάφος στη Σαντορίνη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, εκτός από το ΠΑΘ, τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 4 Μποφόρ.

Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 πρόσφυγες – μετανάστες, καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, που φέρονται να είναι ιρακινής καταγωγής, το πλαστικό σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Ένας εξ αυτών δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 32 άνθρωποι, ενώ κατ’ άλλον ήταν πάνω από 50 οι επιβαίνοντες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πάντως, ανέφερε ότι οι αρχές λαμβάνουν υπόψη τον μεγαλύτερο αριθμό. Σημειώνεται επίσης ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δε φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...

Η Τεχεράνη κλείνει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img