Κρήτη: Εικόνες Αποκάλυψης από την κακοκαιρία

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές σε Χερσόνησο και Μάλια.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη από την κακοκαιρία.

Πολλές ήταν οι περιοχές που «σφυροκοπήθηκαν» από τη σφοδρή βροχόπτωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Χερσόνησο και τα Μάλια.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση με τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί από τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρασυρθεί από τα νερά.

Βούλιαξε η Χερσόνησος

Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στη Χερσόνησο, που χτυπήθηκε με ιδιαίτερη μανία από τα στοιχεία της Φύσης. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει τουλάχιστον οκτώ άτομα.

Μερική εκκένωση στον Πλατανιά

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, με τα μαθήματα να διακόπτονται στον Μυλοπόταμο. Στον Πλατανιά, ο ποταμός φούσκωσε, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν σε μερική εκκένωση της περιοχής.

Άνθρωποι γαντζώθηκαν σε κολώνες

Στα Μάλια, οι κάτοικοι είδαν τα αυτοκίνητά τους να βουλιάζουν κάτω από τα ορμητικά νερά, η στάθμη των οποίων ανέβηκε σε τέτοιο βαθμό, που σε κάποιες περιπτώσεις άνθρωποι εθεάθησαν γαντζωμένοι σε κολώνες για να προστατευθούν.

Έκκληση της Πυροσβεστικής: «Ανεβείτε στις ταράτσες»

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνεται μεγάλη έκκληση, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, αν οι κάτοικοι διαπιστώσουν ότι κινδυνεύουν να ανέβουν σε ψηλά σημεία και να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους.

Τουλάχιστον 60 άνδρες με 20 οχήματα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ η ΕΜΑΚ συνεχίζει αδιάκοπα τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων που παγιδεύτηκαν ή εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου από την ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά 4,2% στις γεννήσεις το 2025

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης των...

Η Ψηφιακή Ελλάς των θαυμάτων! Πώς να τρως μαρούλι Άργους στη Σπάρτη

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη. Μια χώρα όπου η...

Ιστορική Ταπείνωση…

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συμφωνία...

Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»: 925 πολίτες εξετάστηκαν από τους «Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού...

Small Farm to Market II: Μία διαδρομή γνώσης, συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Farm to Market...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img