Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά

Μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο,σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του και είπε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός παραβρίσκεται στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Νίκος Ρούμπος

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...

Η Τεχεράνη κλείνει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»...

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Δήλωση παραίτησης Μακάριου Λαζαρίδη«Σε όλη μου την προσωπική ζωή...

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img