Όχι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε Έλληνες υγειονομικούς για την υποχρεωτικότητα

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται, οι 30 υγειονομικοί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, είχαν υποβάλλει 2 αιτήματα κατά της Ελλάδας. Στις 7 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στις 2 Σεπτεμβρίου έλαβε δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας από 30 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται ανεξάρτητα ή σε δημόσια ιδρύματα υγείας. Οι αιτούντες διαμαρτύρονται για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού επαγγελματιών του τομέα υγείας κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους. Οι προσφεύγοντες ζήτησαν επίσης από το Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου).

Το Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι «ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)». Το δικαστήριο σημείωσε ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, όταν οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης. Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...

Η Τεχεράνη κλείνει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img