Πρόκληση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών από ελληνικό έδαφος

Θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα, έθεσε -επί ελληνικού μάλιστα εδάφους- ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, κατά την διάρκεια διήμερης ιδιωτικής επίσκεψής του στην χώρα μας, με επίκεντρο την Θράκη.

Σε παραληματική του ανάρτηση στο twitter, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν δίστασε να υποστηρίξει πως οι «ομοεθνείς» του (!) υφίστανται περιορισμούς στην θρησκεία και την γλώσσα, αμελώντας φυσικά να αναφερθεί στο ξεκλήρισμα της άλλοτε ακμαίας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Ή τις γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου.

Ο Κιράν, ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το Μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ, όπου στεγάζεται και το τουρκικό προξενείο και επίσης το Γενί Τζαμί, ενώ με βάση το πρόγραμμα, αναμένεται να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης.

ifipourgos-exoterikon-tourkias

Σε ανάρτησή του στο twitter, από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε:

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθεριά της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

Με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, το απόγευμα ο κ. Κιράν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ, που τελεί σε φάση επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν παλαιότερα από πυρκαγιά.

Από εκεί θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρό παραμένει το αφήγημα των ελληνικών μετοχών

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι πλέον η «φθηνή» αγορά...

Ικανοποίηση Τραμπ για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή «πολύ ευτυχής»...

Νέα ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία ανακήρυξε δύο θαλάσσια πάρκα. Άμεση αντίδραση από ΥΠΕΞ

Η Τουρκία προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη δύο «Εθνικών Θαλάσσιων...

Η Αψίδα του Καραβά μέσα στον χρόνο

Σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας κουβαλά η χαρακτηριστική Αψίδα του...
00:00:55

Δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής, 4ο χρυσό ο Ντουπλάντις

Όπως το 2024 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img