aisthisi-thalporis

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, ίσως νιώθεις ότι το σπίτι σου χρειάζεται ζεστασιά, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Το να του χαρίσεις την αίσθηση της θαλπωρής δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε ακριβό.

Αναζητήσαμε 8 τρόπους –δεν είναι ανάγκη να τους υιοθετήσεις όλους– από τους οποίους μπορείς να εμπνευστείς και να προσθέσεις εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στον χώρο και την ιδιοσυγκρασία σου.

1. Πλούσιες υφές διαφορετικών υφασμάτων

Ο χειμώνας ενδείκνυται για την εναλλαγή πολλών, ζεστών και «χουχουλιάρικων» υφασμάτων. Μπορεί να είναι ένα χνουδωτό ριχτάρι, ένα βελούδινο μαξιλάρι ή μια καρό φλις κουβέρτα. Μπορεί επίσης να είναι και μια χειμωνιάτικη, πιο βαριά κουρτίνα. Το μυστικό εδώ είναι να μην το παρακάνεις, ξεπερνώντας τα 4 διαφορετικά υφάσματα. 

2. Χαλιά για ένα σπίτι με θαλπωρή

Πολύχρωμα, χειροποίητα, μικρά ή κουρελούδες… Ό,τι και να διαλέξεις θα ζεστάνει σίγουρα τον χώρο σου και επί της ουσίας. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τα χαλιά και με άλλον τρόπο. Μια ωραία ιδέα είναι να ρίξεις χνουδωτά, μικρά χαλιά (αυτά που μοιάζουν με προβιές ζώων) στις καρέκλες σου.

3. Φυτά εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλεις φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Εμείς, τα αγαπάμε γιατί προσφέρουν πραγματική συντροφιά και μόνο εξαιτίας της φροντίδας που απαιτούν. Με τα φυτά εσωτερικού χώρου ουσιαστικά συνυπάρχεις, ενώ το πράσινο χρώμα χαρίζει αίσθηση αισιοδοξίας. Όμορφα είναι τα αερόφυτα, τα φυτά που δεν χρειάζονται χώμα δηλαδή, ενώ χρήσιμα είναι εκείνα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού.

4. Λίγη τέχνη στους τοίχους

Μπορείς να προσθέσεις μερικά κάδρα στις άδειες γωνιές. Τα χρώματα των θεμάτων και των κορνιζών αυτομάτως θα ανεβάσουν τη… θερμοκρασία. Δεν χρειάζεται να είναι μια ακριβή επιλογή. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να το παρακάνεις.

5. Προσεγμένο art de la table

Ίσως νομίζεις ότι τα πιάτα, τα ποτήρια και τα τραπεζομάντηλα δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, πέρα από τη χρησιμότητά τους. Κι όμως, ένα τραπέζι –ειδικά τώρα που έρχονται γιορτές– όμορφα σεταρισμένο, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ίσως να μην είναι η πρώτη επιλογή σου, αλλά αν το σπίτι σου έχει όλα τα υπόλοιπα, το προσεγμένο τραπέζι θα δώσει την τελική πινελιά.

6. Πόμολα και χερούλια

Βλέπουμε να χρησιμοποιούνται συχνά κατά την αναπαλαίωση επίπλων. Με γυάλινα, μεταλλικά, δερμάτινα ή πορσελάνινα πόμολα, αλλά και με καινούργια χρυσά ή μπρονζέ χερούλια στις πόρτες, ο χώρος μεταμορφώνεται, χωρίς να έχει γίνει καμία απαιτητική αλλαγή.

7. Φρέσκα λουλούδια

Αν επισκέπτεσαι μία φορά την εβδομάδα τη λαϊκή της γειτονιάς, θα βρίσκεις όμορφα εποχιακά λουλούδια στα οποία αξίζει να επενδύσεις. Είναι οικονομικά και θα δώσουν μια νότα ζωντάνιας στον χώρο. Επίλεξε όμορφα βάζα και τοποθέτησέ τα, ακόμη και σε πιο ασυνήθιστα μέρη, όπως η βιβλιοθήκη, το γραφείο ή και το πάτωμα.

8. Layering από κουβέρτες για θαλπωρή στο υπνοδωμάτιο

Μπορεί να σου φαίνεται πολυτέλεια –και ίσως πράγματι να είναι–, σκέψου όμως πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις στις βιτρίνες των καταστημάτων κρεβάτια με πολλά μαξιλάρια και στρώσεις καλυμμάτων; Όταν πάνω από το πάπλωμα είναι στρωμένη μια ταιριαστή κουβέρτα και άλλη μία είναι διπλωμένη στα πόδια του κρεβατιού; Όταν υπάρχουν μικρά μαξιλάρια να το δείχνουν πιο πλούσιο και αφράτο; Δεν θες να ξαπλώσεις στη θαλπωρή τους;

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + eighteen =