Με ανοιξιάτικο καιρό τα Κύθηρα γιόρτασαν την 159η επέτειο της Ενωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαϊου 1864) το Σάββατο 13 Μαΐου στην Χώρα.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Κυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και εν συνεχεία Επιμνημόσυνος Δέηση στην πλατεία Στάη Χώρας.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη,τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ευάγγελο Βενάρδο,τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων Αντιπλοίαρχο κ. Εμμανουήλ Αμπλιανίτη, τον αναπλ. Διοικητή του Α/Τ Κυθήρων Ανθυπαστυνόμο κ.Νικόλαο Κουτσοκώστα,την Διοικητή του Λ/Τ Κυθήρων Υποπλοίαρχο κα. Νίκη Γιαννακοπούλου,τον Προϊστάμενο του Π/Κ Κυθήρων Πυραγό κ.Σπυρίδωνα Φουντουλάκη,Εκπρόσωπο Μαθητών Σχολείων δ.Μυρτώ Πετροχείλου,Εκπρόσωπο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ.Ιωάννη Σάμιο και Εκπρόσωπο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος κ.Εμμανουήλ Κασιμάτη.

Ακολούθησε Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κα. Ρουμελιώτη Κυριακή.

Στην συνέχεια παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν μαθητές των σχολείων και για πρώτη φορά φέτος το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών που έκλεψε και τις εντυπώσεις !

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητικών τμημάτων ενώπιον των Αρχών.

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − 11 =