Τρί, 16 Δεκ 2025
14.5 C
Cythera

1,3 εκατομμύρια υπογραφές για τα Τέμπη: “Όχι στην ατιμωρησία” – Κατατέθηκαν στη Βουλή

Οι 1,3 εκατομμύρια πολίτες που υπέγραψαν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη ζητούν να αλλάξει το σύνταγμα όσον αφορά στην ασυλία των βουλευτών - Ηχηρό μήνυμα από τη Μ. Καρυστιανού

Την κατάθεση 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών πολιτών υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος και της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας για ποινικές ευθύνες πραγματοποίησε σήμερα η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως είχε προαναγγείλει, προσήλθε στη Βουλή, καταθέτοντας το ογκώδες αίτημα στη Γραμματεία του Κοινοβουλίου.

«Θέλουμε να σταματήσει η ατιμωρησία. Αναμένουμε τί θα πράξει η Βουλή με το αίτημά μας», δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας τη σημασία του αιτήματος που στηρίχθηκε από περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες.

Η κινητοποίηση αυτή έχει ως στόχο την κατάργηση των άρθρων του Συντάγματος που παρέχουν προστασία και ασυλία στους πολιτικούς, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές ευθύνες, όπως αυτές που αποδίδονται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για υποθέσεις όπως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή της, η Μαρία Καρυστιανού είχε υπογραμμίσει πως «η 7η Ιουλίου 2025 σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα». Επέμεινε επίσης ότι η ατιμωρησία των πολιτικών δεν έχει θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία και πως «ούτε ο Νόμος, ούτε η Ηθική, ούτε οι πολίτες ανέχονται πλέον αυτή την κάλυψη».

«Οι ίδιοι δεν πρόκειται να ελέγξουν ποτέ τις τεράστιες ποινικές τους ευθύνες. Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, και τόσα άλλα σκάνδαλα που παραμένουν θαμμένα. Μας κοροϊδεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καρυστιανού, καλώντας σε πολιτική και κοινωνική εγρήγορση.

«Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούμε εμείς, οι πολίτες. Για να έρθει δικαιοσύνη. Για να πάρουμε πίσω το οξυγόνο που μας ανήκει», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

«Η 7η Ιουλίου 2025, σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, 07.07.2025 καταθέτουμε στη Βουλή, τις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας που έχουν οι Πολιτικοί για τις ποινικές ευθύνες τους.

Η ατιμωρησία των Πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική, ούτε με τον Νόμο, ούτε με τη Δημοκρατία.  

Είναι πάνω από ξεκάθαρο ότι οι ίδιοι δεν θα ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόσα άλλα σκάνδαλα που είναι ακόμη θαμμένα και πρέπει να βγουν στο φως). Μας κοροϊδεύουν!!

Για αυτό και πρέπει να ενεργοποιηθούμε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ, για το κοινό καλό και για να έρθει επιτέλους η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χώρα!

Για να πάρουμε πίσω το ΟΞΥΓΟΝΟ που μας ανήκει!».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Ν. Χαρδαλιάς: 12 νέοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την Αττική με χρηματοδότηση 24 εκατ. ευρώ

Το μεγαλύτερο οργανωμένο πρόγραμμα δημιουργίας και αναβάθμισης δομών προσχολικής...

Οι υποδομές ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης

Έργα όπως η βελτίωση οδικών δικτύων, η αναβάθμιση δημόσιων...

Δήμος Κυθήρων: Τα νέα δεδομένα για τις λιμενικές υποδομές σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των λιμενικών υποδομών ανακοινώνει ο...

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Χρυσαφίτης από τον Ποταμό

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία των Κυθήρων αποχαιρετά...

Νέο εστιατόριο στο Σόχο από τον σεφ Νίκο Πουλμέντη

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομογενής σεφ Νίκος Πουλμέντης (Nicholas Poulmentis)...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img