Συνεχίζονται τα προβλήματα στο λιμάνι του Διακοφτίου καθώς πέραν της εγκατάλειψης των κατασχεμένων ιστιοπλοικών σκαφών τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι οι υποδομές έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Σήμερα έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη ότι υπήρξε κακόβουλη πράξη από αγνώστους με αποτέλεσμα την καταστροφή μίας εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ζημιές και δολιοφθορές στις υποδομές του λιμανιού. Και δυστυχώς το λιμάνι είναι αφύλαχτο, μέρα και νύχτα, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στο χώρο όταν δεν έχει κίνηση με ενδεχόμενο να συμβούν αντίστοιχες πράξεις, ίσως και χειρότερες. Μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί κανένα μέτρο φύλαξης, (όπως πύλες εισόδου, κλειστό κύκλωμα με κάμερες), την ώρα που το κτίριο παραμένει κλειστό, χωρίς φιλοξενία και λειτουργία καταστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι, μαζί με τις κτιριακές τους υποδομές συνεχίζει να είναι αυθαίρετο και παράνομο, καθώς δεν έχουν γίνει ενέργειες για την τακτοποίησή του. Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του Δημάρχου:

Ευχαριστούμε θερμά τον αλήτη ή τους αλήτες που κατέστρεψαν με κατσαβίδι την καινούργια μονάδα A/C στο κτίριο λιμένος Διακοφτίου, που προμηθευτήκαμε πέρσι με χρηματοδότηση του προγράμματος LEADER, με την οποία αναβαθμίστηκε συνολικά το κτίριο. Κόψανε με κόφτη και τη χαλκοσωλήνα! Εάν θέλουν αυτά τα άτομα να ξεσπάσουν κάπου, ας το κάνουν στο σπίτι τους ή ας ξεκινήσουν τακτική ψυχοθεραπεία. Οι δημόσιες υποδομές δεν τους φταίνε σε τίποτα!
Το κόστος αποκατάστασης είναι μεγάλο, αλλά θα το καλύψουμε. Δεν πτοούμεθα από τέτοιες αισχρές και γελοίες ενέργειες. Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ θα υποβάλει άμεσα μήνυση κατά αγνώστων.

Διαβάστε επίσης:

Λυπηρές εικόνες στον λιμένα Διακοφτίου εν μέσω τουριστικής σεζόν

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − four =