mallia

Δεν αποκλείεται να είσαι ανάμεσα σε εκείνους που παρατηρούν ξηροδερμία, τριχόπτωση, κνησμό ή έντονο ερεθισμό στο δέρμα της κεφαλής. Συνήθως αποδίδουμε αυτές τις καταστάσεις στον καιρό, σε κάποιο σαμπουάν ή ακόμη και στο άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις, την ευθύνη για αυτές τις διαταραχές έχει απλώς η ηλικία μας. Μεγαλώνοντας, δεν επηρεάζεται μόνο το δέρμα στο πρόσωπο ή στο σώμα μας αλλά και το δέρμα της κεφαλής.

-Ξηρότητα

Καθώς μεγαλώνουμε το σμήγμα που παράγει ο οργανισμός μας μειώνεται. Τα μαλλιά παύουν να είναι τόσο λιπαρά εξαιτίας ορμονικών και άλλων αλλαγών που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου. Σαφέστατα, για την ξηρότητα στο δέρμα της κεφαλής δεν αποκλείεται να ευθύνεται και ένα σαμπουάν. Ελέγχοντας αν το σαμπουάν περιέχει parabens, χλωριούχο νάτριο ή θειϊκά άλατα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε αν ευθύνεται για αυτήν την αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, αν περιέχει έστω και ένα από τα παραπάνω καλό είναι να αντικατασταθεί το συντομότερο.

-Κνησμός

Σύμφωνα με τους ειδικούς όσο μεγαλώνουμε το δέρμα της κεφαλής γίνεται όλο και πιο ευαίσθητο. Η τριχόπτωση αλλά και ο κνησμός είναι συμπτώματα της γήρανσης του δέρματος της κεφαλής. Κάποιος που έχει έντονο κνησμό πρέπει αρχικά να παρατηρήσει αν αυτός οφείλεται σε κάποιο εξάνθημα ή αν έχει συσσώρευση ξηροδερμίας ή πιτυρίδας και στη συνέχεια να διερευνήσει τα αίτια. Μια πρώτη συμβουλή είναι να καταφέρει το άτομο να αντισταθεί στο ξύσιμο. Δεν είναι απλό αλλά είναι αναγκαίο, καθώς από το ξύσιμο μπορεί να προκληθεί εντονότερος ερεθισμός ή ακόμη και πληγές.

Στην περίπτωση που ο κνησμός οφείλεται σε εξάνθημα, δεν αποκλείεται την ευθύνη να έχουν κάποια προϊόντα styling (λακ κλπ), η συστηματική χρήση σεσουάρ ή ακόμη κάποιες τεχνικές όπως η βαφή, η ισιωτική μαλλιών και άλλα. Και πάλι όμως δεν αποκλείεται ο κνησμός να μην οφείλεται σε τίποτα από τα παραπάνω αλλά να είναι συνέπεια της γήρανσης. Ένα ήπιο σαμπουάν, ικανό να διατηρήσει το ph σε κανονικά επίπεδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Εναλλακτικά, η επίσκεψη στον δερματολόγο είναι απαραίτητη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το έντονο ξύσιμο προκαλείται ακόμη και τριχόπτωση που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 + five =