Δύο από τους βασικούς συντελεστές της επιστημονικής ομάδας του έργου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ», οι Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα και ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, περιβαλλοντολόγος, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, μίλησαν στο Kythera.News, στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και των θεσμικών φορέων που πραγματοποίησαν στις 9 και 13 Ιουνίου στα Κύθηρα.

Οι δύο επιστήμονες απάντησαν στις ερωτήσεις που τους απηύθυνε το Kythera.News σχετικά με το έργο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο σχέδιο πρόληψης και καταστολής, την εκπαίδευση των θεσμών, της κοινωνίας και των μαθητών, τις καταγραφές των κτισμάτων στους οικισμούς και τα ερευνητικά δεδομένα που προέκυψαν από το έργο.

Το έργο που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, με επιστημονικό συνεργάτη, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ, «ΔΗΜΗΤΡΑ».  Το έργο, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ιδιώτες χορηγούς από Αθήνα και Κύθηρα, κινείται στους άξονες της πρόληψης και καταστολής, με έμφαση στην εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από έναν γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ως στόχο, όχι μόνο την αποκατάσταση αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και του αποτυπώματος του ανθρώπινου παράγοντα πάνω σε αυτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 2 =