Το αλαλούμ στην εκπαίδευση συνεχίζεται, με το νέο επεισόδιο να καταγράφεται με την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας λειτουργίας του συστήματος τηλεκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα το πρωί της Δευτέρας, 16/11/20, δεν αναγνώριζε τα στοιχεία εισόδου πολλών μαθητών, καθώς κάποιοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εισόδου (url) το βράδυ της Κυριακής (!). 

Η απόφαση είναι άστοχη, όχι ως προς την ουσία της, μιας και το σύστημα επιβαλλόταν να αναβαθμιστεί προκειμένου να αντέξει τον όγκο των εισερχομένων χρηστών τις εβδομάδες που θα διαρκέσει η τηλεκπαίδευση, αλλά ως προς το timing.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε το «λίφτινγκ» της υπηρεσίας μόλις το προηγούμενο βράδυ; Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, από το υπουργείο Παιδείας επιλέγουν να κάνουν… τελευταία στιγμή τις αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Πώς ενημερώθηκαν οι μαθητές για την πρόσβαση στο νέο link της πλατφόρμας

«Αγαπητοί κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο το πρόβλημα που έχει υπάρξει ξανά με το webex.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =