Απολύτως ξεκάθαρος αναφορικά με τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως το επιχειρησιακό σχέδιο κυβέρνησης-αστυνομίας, θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, ενώ επεσήμανε ότι όποιος αποπειραθεί να διαταράξει την τάξη, θα απομονωθεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Πρόσθεσε δε, πως η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, που όμως φέτος λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να εορταστεί όπως είθισται.  «Όπως την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου βρήκαμε τον τρόπο να εορτάσουμε, αυτό θα συμβεί και για την επέτειο του Πολυτεχνείου», τόνισε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως οι συγκεντρώσεις και οι πορείες εν μέσω lockdown, είναι άκαιρες.

«Θα έδιναν το λάθος μήνυμα και θα προκαλούσαν ρήγμα στην ομοψυχία που είναι απαραίτητη για να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να βγούμε από το lockdown όπως έχει προγραμματιστεί. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί τους πολίτες σε απείθεια κατά των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Και κανένας δεν μπορεί από τη μια να καλεί «σε καραντίνα» και από την άλλη να προσφέρει κάλυψη σε αντιδραστικούς αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε. Σε μια πορεία, ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός. Ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης», συμπλήρωσε.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + eleven =