Βρετανία: Χάος μετά από τον αποκλεισμό Ελλάδας και Ισπανίας για διακοπές

Από τη Δευτέρα οι κάτοικοι στη Βρετανία μπορούν να κάνουν και πάλι ταξίδια εκτός χώρας με σκοπό τις διακοπές, ωστόσο δεν είναι όπως τα σχεδίαζαν.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός «πράσινης λίστας» δημοφιλής προορισμούς κυρίως στη Νότια Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία και έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους Βρετανούς που βλέπουν τα σχέδιά τους για διακοπές να ανατρέπονται.

Η Sun χρησιμοποιεί τον όρο «χάος» ώστε να καταδείξει το πρόβλημα των Βρετανών που πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους για να δουν… ήλιο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία είναι απαγορευμένοι από τη βρετανική κυβέρνηση ενώ μόλις 12 χώρες έχουν καταφέρει να βρεθούν στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών.

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, απάντησε «σίγουρα όχι» για πιθανά ταξίδια σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, άποψη που επανέλαβε και ο Σερ Τζον Μπελ, ομότιμος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και μέλος της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τα εμβόλια. Και εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Οι εμβολιασμοί

Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν πως οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και αυτομάτως είναι ευάλωτες στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας βρίσκονται προς το παρόν χώρες η Πορτογαλία μαζί με τη Μαδέρια και τις Αζόρες, το Γιβραλτάρ, τοι Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη, τα νησιά Φερόε και τον Μπρουνέι. Ωστόσο αυξάνονται οι πιέσεις ειδικά από περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι.

Ουσιαστικά ζητούν από τη Βρετανία να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία που είναι σε αποκλεισμό. Άλλωστε περιοχές όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img