Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία Όσκαρ 2022 έχει ξεκινήσει! Εν όψει της 94ης απονομής, η οποία θα γίνει υπό τη σκιά της ασύλληπτης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ.

Πότε και πού θα την παρακολουθήσουμε, ποιοι είναι οι οικοδεσπότες, τι αλλάζει στα φετινά βραβεία;

Οι διάσημοι τραγουδιστές που αναμένεται να ανέβουν στη σκηνή, το dress code και τα μεγάλα φαβορί!

Πότε είναι τα Όσκαρ 2022;

Πραγματοποιούμενη νωρίτερα από την περσινή τελετή που καθυστέρησε λόγω πανδημίας, αλλά ακόμα αργά για τα προ-COVID πρότυπα, η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2022 θα προβληθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το Dolby Theater στο Χόλιγουντ από το ABC στις 8 μ.μ. ET/5 μ.μ. PT.

Πού θα δούμε το κόκκινο χαλί και τις βραβεύσεις;

Η 94η τελετή απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά και φέτος από την COSMOTE TV – από την άφιξη των καλεσμένων στο κόκκινο χαλί, μέχρι τις βραβεύσεις των ταινιών, των συντελεστών και των ερμηνειών που ξεχώρισαν, τη χρονιά που πέρασε.

Την περασμένη χρονιά τα Οσκαρ φιλοξενήθηκαν στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Union Station του Λος Άντζελες, με μικρό αριθμό προσκεκλημένων λόγω κορονοϊού. Φέτος, επιστρέφουν στο «σπίτι» τους στο Dolby Theatre που βρίσκεται στο Hollywood & Highland Center.

Ποιοι θα είναι οι παρουσιαστές των Όσκαρ 2022;

Αν και άλλες εκδηλώσεις απονομής βραβείων έχουν αναβληθεί εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, το ABC διευκρίνισε ότι τα σχέδια για την διοργάνωση της λαμπερής βραδιάς των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ εξακολουθούν να ισχύουν, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί. Τα τρία προηγούμενα χρόνια, τα βραβεία Όσκαρ απονεμήθηκαν από διάσημους τηλεπαρουσιαστές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένας βασικός παρουσιαστής της εκδήλωσης. Τα νούμερα τηλεθέασης κατέγραψαν πτώση, φθάνοντας στο «ναδίρ» των 10,4 εκατομμυρίων τηλεθεατών στις ΗΠΑ το 2021.

Αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική! Οι Αμερικανίδες ηθοποιοί Έιμι Σούμερ, Ρεγκίνα Χολ και Γουάντα Σάικς θα παρουσιάσουν την τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Το Twitter ψηφίζει την αγαπημένη του ταινία – Ο νικητής θα ανακοινωθεί τη βραδιά των Όσκαρ

Οι χρήστες του Twitter μπόρεσαν φέτος να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία, τουιτάροντας τον τίτλο μαζί με τα χάσταγκ #OscarsFanFavorite και #Sweepstakes. Όπως ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ, φέτος προστέθηκε μία νέα κατηγορία, το βραβείο με βάση τις ψήφους των θαυμαστών.

Η νικήτρια ταινία θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, ενώ η περίοδος ψηφοφορίας ήταν από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Τρεις χρήστες του Twitter που θα ψηφίσουν θα επιλεγούν για ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες με όλα τα έξοδα καλυμμένα για να απονείμουν ένα βραβείο Όσκαρ στην τελετή απονομής των βραβείων του επόμενου έτους. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός αφοσιωμένου και παθιασμένου ψηφιακού κοινού το διάστημα πριν από τη φετινή τελετή» δήλωσε η Μέριλ Τζόνσον, αντιπρόεδρος ψηφιακού μάρκετινγκ της Ακαδημίας.

Υποψηφιότητες και φαβορί

Η ταινία «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι επικεφαλής των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ με 12 συνολικά. Η ταινία είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Ακολουθούν το «Dune» με 10 υποψηφιότητες, το «Belfast» και το «West Side Story» με επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Η ταινία «Μεθόδοςτων Γουίλιαμς» του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν για τη ζωή των παγκόσμιων σούπερ σταρ του τένις, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς απέσπασε συνολικά έξι υποψηφιότητες Όσκαρ, μεταξύ άλλων Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Γουίλ Σμιθ (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) πρωταγωνιστεί στη συναρπαστική αληθινή ιστορία του προπονητή, μέντορα και πατέρα που μας χάρισε τις θρυλικές τενίστριες Βένους και Σερένα Γουίλιαμς. Και είναι το φετινό φαβορί απέναντι στον Κάμπερμπατς, τον οποίο κέρδισε και στα φετινά βραβεία BAFTA – που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ. Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία μιας οικογένειας που χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη ανέθρεψε στους κόλπους της δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους στον παγκόσμιο πρωταθλητισμό.

Για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο διαγωνίζονται οι: Τζέσικα Τσαστέιν για το «The Eyes of Tammy Faye», Ολίβια Κόλμαν για το «The Lost Daughter», Πενέλοπε Κρουζ για τις «Παράλληλες Μητέρες», Νικόλ Κίντμαν για το «Being the Ricardos» και Κρίστεν Στιούαρτ για το «Spencer» – με τη «Λουσίλ Μπολ» Κίντμαν να θεωρείται από κάποιους φαβορί!

Ποιοι αστέρες θα συμμετέχουν στην τελετή;

Μέχρι στιγμής, η Ακαδημία έχει ανακοινώσει ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεύτρια του «A Star Is Born» Lady Gaga, η πρωταγωνίστρια του «The Batman» Ζόε Κράβιτς, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κέβιν Κόστνερ, η υποψήφια για Όσκαρ «Fearless» Ρόουζι Πέρεζ, ο προηγούμενος οικοδεσπότης των Όσκαρ Κρις Ροκ και η επικρατούσα νικήτρια καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου Yuh-Jung Youn (Minari) θα συμμετέχουν στην τελετή. Στο lineup γνωστών ονομάτων που θα ανέβουν στη σκηνή για να δώσουν βραβεία αναμένεται να δούμε τους: Ρουθ Κάρτερ, Άντονι Χόπκινς, Λίλι Τζέιμς, Σιμου Λιού, Ράμι Μάλεκ και την θεά Ούμα Θέρμαν. Τα ονόματα των Τζον Τραβόλτα, Μίλα Κούνις και Γουέσλι Σνάιπς επίσης αναφέρθηκαν για την τελετή μαζί με τους: Τζέιμι Λι Κέρτις, Χάλι Μπέρι, Σάμιουελ Τζάκσον, Σον Μέντες κ.α.

Πώς θα είναι η τελετή απονομής;

Με μια απόφαση που έχει δεχθεί κριτική στους κόλπους της Ακαδημίας και της κινηματογραφικής κοινότητας γενικότερα, τα φετινά Όσκαρ θα παρουσιάσουν 8 βραβεία πριν από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, σε μια προσπάθεια μικρύνει η διάρκεια της απονομής. Τα βραβεία για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το μοντάζ, το μακιγιάζ, την πρωτότυπη μουσική, το σχεδιασμό παραγωγής, το animation μικρού μήκους και τον ήχο θα απονεμηθούν μία ώρα πριν από την έναρξη της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης. Αυτές οι παρουσιάσεις (και οι ομιλίες των νικητών) θα μονταριστούν και θα μεταδοθούν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση.

Ποιοι τραγουδιστές θα εμφανιστούν;

Όπως διαβάζουμε στην αμερικανική Vogue δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι εμφανίσεις καλλιτεχνών θα είναι ζωντανές ή θα έχουν μαγνητοσκοπηθεί (όπως έγινε και την περασμένη χρονιά), αλλά ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αρχικά η Beyonce (που έχει προταθεί για Όσκαρ με το «Be Alive» από την ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»). H Μπίλι Άιλις («No Time To Die»), η Λιν-Μάνουελ Μιράντα («Dos Oruguitas» από την υπέροχη ταινία κινημούμενων σχεδίων «Encanto»), ο Βαν Μόρισον («Down to Joy» από την ταινία «Belfast») και η Νταιάν Γουόρεν («Somehow You Do» από την ταινία «Four Good Days») είναι επίσης κάποια ονόματα που ακούγονται ότι θα τραγουδήσουν στην τελετή!

Ποιο είναι το dress code για τα Όσκαρ 2022;

Οι κανονισμοί λόγω Covid υπάρχουν, όμως το φετινό κόκκινο χαλί αναμένεται να αναβιώσει τη λάμψη παλιών εποχών. Η μισή διασκέδαση στα Όσκαρ είναι τα πανέμορφα φορέματα, τα κοστούμια και οι εκκεντρικές εμφανίσεις που γράφουν τη δική τους ιστορία. Φέτος, πολλοί αστέρες αναμένεται αναμένεται να εκφράσουν μηνύματα συμπαράστασης για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία ακόμα και μέσα από τις… ενδυματολογικές τους επιλογές!

Ποιοι είναι οι οικοδεσπότες του καθιερωμένου πάρτι που διοργανώνει ο Elton John;

lady-gaga

Η Lady Gaga μαζί με τους Μπίλι Πόρτερ, Έρικ ΜακΚόρμακ και Ντέιβιντ Φέρνις θα είναι συνοικοδεσπότες του καθιερωμένου πάρτι που διοργανώνει ο Έλτον Τζον τη βραδιά της τελετής απονομής των Όσκαρ. Η ετήσια εκδήλωση επανέρχεται ως γκαλά συγκέντρωσης πόρων με στόχο την ενίσχυση του Ιδρύματος του Έλτον Τζον για την έρευνα για το AIDS (Elton John AIDS Foundation) με φυσική παρουσία και θα διεξαχθεί στο West Hollywood Park στις 27 Μαρτίου. Ο 74χρονος τραγουδιστής-τραγουδοποιός δεν θα είναι παρών στο φετινό πάρτι, καθώς είναι σε περιοδεία, αλλά θα χαιρετίσει τους καλεσμένους μέσω δορυφορικής σύνδεσης από τη Νεμπράσκα, όπου θα δίνει συναυλία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 7 =