koronoios-israil

Δύο άτομα στο Ισραήλ που επέστρεψαν από το εξωτερικό, βρέθηκαν με μια άγνωστη μέχρι πρότινος μετάλλαξη του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για έναν συνδυασμό της μετάλλαξης BA.1 (Όμικρον) και της μολυσματικής μετάλλαξης BA.2 (Όμικρον 2).

Οι δύο ασθενείς βρέθηκαν θετικοί αφού υποβλήθηκαν σε τεστ PCR κατά την προσγείωσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ben-Gurion και τα δείγματά τους αλληλουχήθηκαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz, οι ασθενείς είχαν ελαφρά συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους, και δεν χρειάστηκαν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Ο επικεφαλής ειδικός του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητής Salman Zarka, δήλωσε στο Army Radio ότι οι ασθενείς είναι ένα ζευγάρι ηλικίας 30 ετών.

Οι μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπέρ της αύξησης των μολύνσεων από την μετάλλαξη Όμικρον 2 και οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ανησυχούν για την εξάπλωση. «Εξακολουθούμε να βλέπουμε μια συνεχή μείωση του αριθμού των λοιμώξεων σε όλες τις ομάδες και τις ηλικίες, αλλά το ποσοστό των λοιμώξεων έχει αρχίσει να αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε ο Zarka την Τρίτη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + 18 =