Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει για το νομοσχέδιο που αφορά στην ΕΥΠ με τίτλο: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». Η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και με φόντο την πολύκροτη υπόθεση παρακολουθήσεων. Στη συνέχει στο βήμα θα ανέβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία πολιτική μονομαχία που αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους.

Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Ελληνικής Λύσης, η οποία επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν στη φαρέτρα τους όπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή που έχει χαράξει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, θα επισημάνει ότι ναι μεν τον πλαίσιο ήταν θολό, αλλά ουδέποτε η πολιτεία έχει προμηθευτεί παράνομα λογισμικά όπως το Predator. Κυρίως, όμως, θα εστιάσει στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, αλλά και το γεγονός ότι μπαίνει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 9 =