Με εντυπωσιακό τρόπο αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης». 

Στο ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα, θα περιλαμβάνεται επετειακό Fly In και αγώνες αεροπλάνων, με την οργανωτική επιμέλεια της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ Α Ο), επιδείξεις σπάνιων μοντέλων αεροπλάνων και πτήσεις με παραμοτέρ.

Επιπλέον, το κοινό θα έχει την δυνατότητα συμμετοχής σε πτήσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς (parapente), πτήσεις με τριγωνικούς αετούς βουνού και ρίψεις αλεξίπτωτων  «ελεύθερης πτώσης».

Αποκορύφωμα όλων, αναμένεται να είναι -καιρού επιτρέποντος φυσικά- η βόλτα με αερόστατο πάνω από το νησί, το οποίο θα μαγέψει τους πάντες με τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς του, καθώς θα χρησιμοποιηθεί και για νυχτερινή υπέρπτηση, ανάλογα πάντα και με τους επικρατούντες ανέμους. Ο σχεδιασμός, μάλιστα, προβλέπει την παρουσία του αερόστατου σε 4 διαφορετικά σημεία του νησιού, ώστε να υπάρχει πρόσβαση, πρακτικά σε όλους τους οικισμούς.

Οι αρχικά προτεινόμενες περιοχές είναι οι κάτωθι:

  • Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων της Χώρας Κυθήρων.
  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ποταμού.
  • Το γήπεδο μπάσκετ του Αβλέμωνα.

Σε επικοινωνία μας με τον Αερολιμενάρχη, κ. Σταύρο Παϊζάνο, μας γνωστοποιήθηκε πως έχει εκδοθεί ειδική άδεια για την Χώρα, από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, γεγονός που εγγυάται μια συναρπαστική εμπειρία ζωής, δεδομένου πως το ταξίδι πάνω από το φωτισμένο κάστρο και με φόντο την ολοφώτεινη κυρήθρα του Καψαλίου, αποτελεί ονειρικό σενάριο για όλους.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και του δημάρχου, κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, προσωπικά.

Ακολουθεί η πρώτη σχετική ανακοίνωση του Αερολιμενάρχη, ενώ αναμένεται, εντός των επόμενων ημερών, Δελτίο Τύπου του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» για το επετειακό Fly IN της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ Α Ο).

«Καλημέρα σε όλους

Πλησιάζει η κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ αδιάλειπτης  λειτουργίας του αεροδρομίου μας, του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης». Κατά την κορύφωση θα λάβουν χώρα πρωτόγνωρες εκδηλώσεις για ελληνικό Αεροδρόμιο. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επετειακό Fly In και αγώνες αεροπλάνων, οι οποίοι θα έχουν την οργανωτική επιμέλεια της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ Α Ο), με τον συντονισμό από τον άξιο και δραστήριο πρόεδρό της κ. Νικόλαο Μακράκη.

Επιπλέον, θα γίνουν επιδείξεις σπάνιων μοντέλων αεροπλάνων (ακόμα και με αεριωθούμενους κινητήρες (τζετ), αξίας μέχρι και 25.000 € !), πτήσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς (parapente) και με συμμετοχή του κοινού, πτήσεις με τριγωνικούς αετούς βουνού και με συμμετοχή του κοινού, πτήσεις με παραμοτέρ, ρίψεις αλεξίπτωτων  «ελεύθερης πτώσης» και με συμμετοχή του κοινού και το εντυπωσιακότερο όλων, θα έχουμε ένα αερόστατο πολύχρωμο, διαμέτρου θόλου 18 μέτρων και ύψους 27 μέτρων !

Το σπουδαίο είναι, αν βοηθήσει και ο καιρός, τις 4 ημέρες (16 έως 19 Σεπτεμβρίου), πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα απολαύσουν την μαγεία των εικόνων από ψηλά, ιδιαίτερα  τις πρώτες νυχτερινές ώρες, αφού η λειτουργία του, εφόσον το επιτρέπουν οι άνεμοι θα διαρκεί μέχρι  και την 10 μ. μ. ώρα, με χωρητικότητα στο καλάθι 4 ατόμων και τον χειριστή. Το αερόστατο του οποίου οι χρωματισμοί είναι σχεδιασμένοι από ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα είναι πλήρως φωτιζόμενο κατά την νυχτερινή υπέρπτηση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και σχεδιάζουμε να εγκατασταθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τους επικρατούντες ανέμους , σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, για να έλθει κοντά  σε όλους  τους οικισμούς  του νησιού αν είναι δυνατόν  και να είναι προσβάσιμο  σε όλους. Η  ομάδα υποστήριξης του αερόστατου για το λόγο αυτό θα βρίσκεται στο νησί από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου,  για να εξετάσει τα καλύτερα σημεία, για την λειτουργία του σαν ανελκυστήρας.

Αρχικά προτεινόμενες περιοχές που προσφέρονται, λόγω ύπαρξης ελεύθερου χώρου είναι :

 

  • Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων της Χώρας Κυθήρων.
  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ποταμού.
  • Το γήπεδο μπάσκετ του Αβλέμωνα.

Στην περίοδο αυτή της πυρετώδους προετοιμασίας, λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, θα πρέπει να ευχαριστήσω αρχικά των Δήμο Κυθήρων και τον αξιότιμο Δήμαρχο Κυθήρων που έθεσαν τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα τους. Την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και τον αξιότιμο Πρόεδρό της, για την αμέριστη συμπαράστασή της.  Όλους τους χορηγούς μας και τους χορηγούς επικοινωνίας, ιδιαιτέρως όμως αυτούς που αυτές τις ημέρες μοχθούν για την απρόσκοπτη προσέλευση των αεραθλητών, που αξίζει να επισημάνω ότι είναι 112 άτομα ! Αλλά και αυτούς που φροντίζουν για την εξασφάλιση μιάς άνετης και απροβλημάτιστης διαμονής των αεραθλητών :

 

  • Τον φορέα επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών Skyserv για την δωρεάν εξυπηρέτηση στο έδαφος των ιπτάμενων αεραθλητών μας και των αεροπλάνων τους.
  • Την ναυτιλιακή εταιρεία SEAJETS, για την δωρεάν μεταφορά, των δια θαλάσσης προσερχομένων αεραθλητών και των οχημάτων τους, από και προς τα λιμάνια του Πειραιά, του Γυθείου, των Κυθήρων και της Κισσάμου.
  • Την ναυτιλιακή εταιρεία TRITON FERRIES, για την δωρεάν μεταφορά, των δια θαλάσσης προσερχομένων αεραθλητών και των οχημάτων τους, από και προς  τα λιμάνια της Νεάπολης και των Κυθήρων.
  • Τον Σύλλογο των καταλυμάτων των Κυθήρων CeriGO, για την δωρεάν διάθεση διαμονής για τους αεραθλητές, με άψογη αντιμετώπιση του δυσεπίλυτου προβλήματος, του συνδυασμού της διαμονής, με την περιοχή που θα επιχειρούν το άθλημά τους.
  • Το Drakakis rent a car, για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των αεραθλητών που δεν διαθέτουν όχημα.
  • Το Panayotis Rent a Car & Motorent, για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των αεραθλητών που δεν διαθέτουν όχημα.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες Δελτίο Τύπου του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» για το επετειακό Fly IN της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ Α Ο).

Επισυνάπτεται το αναλυτικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων. (ζητώ συγνώμη για την όχι καλή ανάλυση των φωτογραφιών του αερόστστου).»

 

Μ.Φ.Χ. & εκτίμηση

Stavros I. Paizanos

Airport Manager

 Hellenic Civil Aviation Authority

 National Airport of KYTHIRA

“Alexandros Ar. Onassis”

Tel:  +30 2736033297

Fax: +30 2736038039

Mob: +30 6979169019, 6945124723

E:mail : kakth@hcaa.gr

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × two =