rohamis

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο μετρ των αποδράσεων Βαγγέλης Ρωχάμης, ο οποίος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές με τη δράση του τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας με νεφρική ανεπάρκεια και το μεσημέρι της Τρίτης έπαθε ανακοπή κατά τη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

Ο Β. Ρωχάμης μετά την αποφυλάκισή του το 2000 ζούσε στο Λευκαντί Εύβοιας.

Ο ίδιος έμεινε στην ιστορία για τις πολλές αποδράσεις του από τις φυλακές. Άλλες φορές μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και άλλες από την μπροστινή πύλη του Κορυδαλλού, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Ο Β. Ρωχάμης ο οποίος γεννήθηκε στο Βασιλικό της Εύβοιας το 1951, μέσα από τη δράση του είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «πεταλούδας». Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο.

Για την κλοπή μοτοποδηλάτου στη Σύρο μετά την απόδρασή του από το στρατόπεδο καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην στάση κρατουμένων στις φυλακές. Για τη δράση του και τη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 10 αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 5 =