tsipras-mitsotaki-kanenas-prothipourgos

Την προμήθεια εμβολίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ταυτόχρονη επέκταση της εμβολιατικής διαδικασίας στον ενεργό πληθυσμό, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στην κυβέρνηση μια δυσανεξία στην κριτική, παραλληλίζοντας την διακήρυξη του κυβερνητικού success story από τον πρωθυπουργό στη Βουλή, με αντίστοιχη κίνηση του Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν.

Ως προς την πρόταση του για τα εμβόλια, διευκρίνισε ότι πρέπει  «να εξασφαλιστούν άμεσα και με όλους τους δυνατούς τρόπους οι αναγκαίες δόσεις των εμβολίων και να εκπονηθεί ένα πλάνο για τον εμβολιασμό αυτών που ονομάζονται διεθνώς essential workers».

Επομένως, ο εμβολιασμός να ανοίξει για τους εργαζόμενους στα super market, τους διανομείς κούριερ, τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια νοσήματα όπως καρκινοπαθείς, διαβητικοί και καρδιοπαθείς. «Δεν πρέπει να πάμε με ηλικιακά κριτήρια. Είναι εκ των ων ουκ άνευ η προστασία των μεγαλύτερων σε ηλικία αλλά πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πέρα από αυτούς άμεσα», ανέφερε με σχέδιο και κατά προτεραιότητα, και όχι από τα αδιάθετα εμβόλια κατ’ εξαίρεσιν. Στο σημείο αυτό σχολίασε καυστικά πως εμβολιάζονται σε όλους τους νομούς τα τοπικά στελέχη της ΝΔ από τα αδιάθετα εμβόλια.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να ξεκινήσει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και αξιόπιστα δεδομένα και ζήτησε μαζικά μοριακά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.  Εξ αυτού του λόγου είπε να γίνεται Δευτέρα και Παρασκευή έλεγχος σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες, το ίδιο και στα σχολεία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την στρατηγική του σελφ τεστινγκ από μόνη της αδιέξοδη, και είπε ότι δυνητικά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να “σταματήσετε τα κόλπα με ιδιωτικές κλινικές. Επίταξη σημαίνει άμεση διάθεση των απαραίτητων μονάδων στην εθνική προσπάθεια να σωθούν ζωές, ανέφερε και σημείωσε ότι θα πρέπει επιτέλους να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να προσληφθούν οι επιτυχόντες των διαγωνισμών.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και ότι εξοργίζονται με πρακτικές όπως «στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, διχαστικές επιλογές, αστυνομική καταστολή και καταιγισμός προπαγάνδας».

Επεσήμανε ότι ο μέσος πολίτης απαιτεί «να τον καταλάβουμε και να δράσουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά και να παραμερίσουμε υπαρκτές διαφορές αν αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διερωτήθηκε για ποια εμπιστοσύνη μιλάει η κυβέρνηση σε μία στιγμή που απαιτείται ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης και ενότητα της κοινωνίας για τη σωτηρία ανθρώπων την ώρα που εκείνη προκρίνει διχασμό και διώξεις πολιτικών αντιπάλων. «Μεταλλάσσοντας με επικίνδυνη αφροσύνη την απόγνωση σε οργή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − 12 =