periorismoi-anemvoliastoi

Πυρά κατά του νέου υπουργού Υγείας, εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπενθυμίζοντας την απάνθρωπη δήλωση του Θάνου Πλεύρη για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες.

«Αλήθεια κ. Υπουργέ; Ο Αθανάσιος Πλεύρης υπουργός Υγείας;» ρώτησε τον Κώστα Σκρέκα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε την απερίγραπτη δήλωση του Θ. Πλεύρη από την εποχή που βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη: «Να σας διαβάσω τι έλεγε πριν λίγα χρόνια: «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ».

«Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Υγείας; Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχει ανθρωπισμός; Δεν υπάρχουν Διεθνείς Συμβάσεις; Και πιστεύετε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτήν την επιλογή του πρωθυπουργού;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε, προσθέτοντας ότι στο Τwitter ζήτησαν από το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ και νέο υπουργό Υγείας με τη ΝΔ να ανακαλέσει. «Και είπε ότι ήταν παλιά δήλωση, αλλά δεν ανακάλεσε», επισήμανε.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία πως υπάρχουν δύο επιλογές. «Η πρώτη επιλογή είναι να ανακαλέσει τώρα. Πριν την ορκωμοσία. Η άλλη επιλογή είναι να αναιρέσει την απόφαση του ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει υπουργός Υγείας που έχει πει αυτά τα πράγματα» είπε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × five =